El Hyundai Tucson i el Renault Arkana són dos dels SUV que més estan triomfant actualment al mercat espanyol. El model coreà va acabar l'any passat com el segon cotxe més venut al nostre mercat tan sols per darrere del Seat Arona. Per la seva part, l'Arkana, que va arribar precisament al mercat el 2021, va acabar l'any en una posició molt més discreta, la 49.

Tanmateix, els dos models van aconseguir molt bones xifres de vendes el desembre, l'últim mes de 2021. Un mes en què el Tucson es va convertir en el més venut a Espanya amb 2.423 matriculacions mentre que l'Arkana va acabar en una més que interessant desena plaça amb 1.774 vendes.

Així, tenint en compte que són dos SUV que tenen diversos punts en comú, la pregunta lògica tenint en compte a més que tenen un rang de preus similar és més que obvia: quin n'és millor comprar-ne?.

La resposta, com sol passar en la gran majoria d'aquest tipus de comparatives, arribarà de la mà de les diferents necessitats dels consumidors. I és que, malgrat ser SUV compactes els dos, l'Arkana i el Tucson tenen també molts punts que diferencien l'un de l'altre.

El Hyundai Tucson i el Renault Arkana, dos dels SUV més reeixits a Espanya cara a cara

D'una banda, el disseny és una cosa que els diferencia. Mentre a Hyundai han apostat en el seu nou Tucson per un disseny més tradicional, més clàssic en el segment dels SUV, en Renault han anat amb el seu Arkana un pas més enllà. I és que el model francès pot presumir de ser el primer SUV amb carrosseria tipus cupè de marca generalista.

Aquest disseny diferent en els dos casos juga a favor del Hyundai en matèria d'espai interior i capacitat de càrrega, encara que juga també a favor del Renault quant a imatge i esportivitat.

Un altre dels elements que diferencien aquests dos SUV són les seves gammes mecàniques. En el cas del Hyundai, es pot destacar que és més àmplia, amb opcions de gasolina i dièsel amb i sense sistemes de micro hibridació, així com versions híbrides pures i híbrides endollables.

Per la seva part, Renault ha anat un pas més enllà i ha dotat a tots els seus Arkana de, almenys, un sistema micro híbrid, de tal manera que tots ells poden lluir l'etiqueta ECO.

En aquest sentit, el Tucson més senzill de tots, el que arriba amb un motor de gasolina 1.6 TGDI de 150 cavalls de potència juntament amb l'acabat més senzill informe des dels 25.235 euros amb una rebaixa de 3.150 euros. Per la seva part, l'Arkana amb motor TC3 de 140 cavalls amb etiqueta ECO de la DGT i associat a l'acabat més bàsic parteix des dels 24.072 euros, amb un descompte aplicat de 2.824 euros.

La diferència de preu juga a favor d'un Arkana que, a més, podent lluir l'etiqueta ECO, es posiciona com la millor opció. Això sí, l'espai extra i l'habitabilitat més gran del Tucson en juguen també molts a favor del coreà.