El Volkswagen Golf, des que es va començar a fabricar a mitjans dels anys 70, és un referent dins del segment dels compactes. És un cotxe ampli, fiable, espaiós i, últimament, també molt car. La versió d'accés a la gamma costa ara mateix 30.700 euros i, per això, molts i moltes han recordat aquell antic eslògan amb què el Opel va intentar revaloritzar les seves propostes fa més de trenta anys: enginyeria alemanya, al seu abast. Doncs això, precisament, és el que ens ofereix aquest mes el Opel Astra: enginyeria alemanya al nostre abast. En concret, aplicada a un compacte la versió d'accés del qual surt per 22.160 euros.

Opel Astra
Opel Astra

Com és el Opel Astra?

El Opel Astra que, segons el portal quecochemecompro.com, ens podem emportar aquest mes a casa per 22.160 euros, és un compacte de 4,37 metres amb un maleter de 422 litres, motors de gasolina de 110Cv i 130 CV o, si es prefereix, propulsors dièsel de 130 CV. També hi ha una versió híbrida endollable que costa una miqueta més, 25.956 euros.

Gana en alguna cosa al Golf?

Sí: en moltes coses. D'entrada, el Opel Astra és un cotxe més gran que mesura gairebé deu centímetres més i ofereix un maleter amb 40 litres més de capacitat. El disseny de l'Astra, també, és més esportiu que el del Golf, un cotxe que ha agafat en les seves últimes versions un aire molt més senyorial. Amb tot, el Golf continua oferint un interior que guanya en habitabilitat i acabats. Al Opel, se li pot retreure, per exemple, que les places posteriors amb una mica estretes. La diferència de preu, tanmateix, és de gairebé 8.500 euros. I això, estant tot com està, són molts diners.