Queda ja menys d'un mes perquè se celebri el Sorteig Extraordinari de la Loteria de Nadal, que com és habitual es farà el 22 de desembre al Teatre Real de Madrid. Durant aquests dies és habitual comprar els darrers dècims, amb l'esperança que siguin un dels premiats. Compartir un número és una opció molt popular entre famílies i grups d'amics, i ara hi ha qui el difon per WhatsApp perquè tothom recordi a quin dècim han dipositat la sort. Tanmateix, has d'anar amb molta cura si comparteixes per WhatsApp un número de la Loteria de Nadal. A continuació t'expliquem el motiu i les recomanacions de l'Organització de Consumidors i Usuaris.

🍀 Loteria de Nadal 2023: novetats, dates clau i tot el que has de saber


🔮 Aquests vidents asseguren predir el que sortirà en el sorteig en la Loteria de Nadal
 

Vigila si comparteixes per WhatsApp un número de la Loteria de Nadal

Si comparteixes un dècim de Loteria de Nadal, has de saber que, en cas de guanyar un premi, una imatge del número no és suficient per a cobrar els diners. Així ho adverteix l'Organització de Consumidors i Usuaris, que recorda que és un document al portador. "Si és premiat, el premi el rep qui té el bitllet al seu poder", subratllen. Per això, tot i que és molt comú enviar una fotografia perquè tothom recordi quin és el bitllet comú, també recomanen establir algunes normes per evitar confusions i problemes dins del grup. Aquests són els consells de l'OCU:

  • Si comparteixes loteria, n'hi ha prou que el dipositari del dècim el fotocopiï i lliuri a cada participant una còpia signada (amb el nom i el DNI) en la qual s'indiqui que tal persona juga una quantitat d'euros determinada en aquest número, sèrie, fracció i sorteig.
  • També se sol enviar una foto del dècim per email o per WhatsApp. Els missatges de WhatsApp poden ser una prova, sempre que apareguin les dades del dipositari, els participants i la participació de cadascun. No obstant això, si l'altra part impugna aquesta prova per considerar que s'ha manipulat, caldria demostrar-ho.

Recomanacions de l'OCU per evitar problemes amb la Loteria de Nadal

  • Guarda els teus dècims i fes fotocòpies de l'anvers i del revers.
  • Si comparteixes dècims, fes-ho constar per escrit perquè en cas de conflicte, les paraules no serveixen com a prova.
  • Si encarregues o intercanvies dècims sencers, recull-los abans del sorteig.
  • Si es perd el número, denúncia a la comissaria i a Loteries i Apostes de l'Estat.
  • Si el dècim es trenca, cal enviar-lo a la Societat Estatal Loteries i Apostes de l'Estat, que serà l'organisme encarregat de decidir si es pot cobrar el premi. Si està molt irreconeixible, serà la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre la que es pronunciï.