S'aproxima el sorteig de la Loteria de Nadal 2023, que se celebrarà, com és habitual, el 22 de desembre. Seguint la tradició, en aquest assenyalat dia els infants de Sant Ildefons seran els encarregats d'anunciar els números premiats en veu alta al Teatre Real de Madrid, enmig de l'expectativa dels ciutadans, que esperaran amb il·lusió ser els afortunats d'endur-se algun dels 2.000 premis que es repartiran. Enguany, hi haurà en joc una quantitat de diners sense precedents, amb un total de 2.590 milions d'euros, encara que la xifra de dècims a la venda també ha augmentat significativament. Segur que, a hores d'ara, molts ja han comprat un número amb l'esperança de ser recompensats. Si bé abans el 13 era una xifra que s'evitava, ara aquest nombre s'ha convertit en tot un reclam. Per què el número 13 és una de les terminacions més buscades de la Loteria de Nadal? A continuació, t'expliquem els motius!

📅 Loteria de Nadal 2023: novetats, dates clau i tot el que has de saber

🔍 Des de Carlos Alcaraz a Tina Turner: els números més buscats de la Loteria de Nadal 2023

 

Per què el número 13 és una de les terminacions més buscades de la Loteria de Nadal?

El 13 s'ha transformat en els darrers anys en un número popular en els sortejos extraordinaris de loteria. Lluny del mal auguri que l'acompanyava en el passat, ara s'ha convertit en una xifra de moda i, per això, s'esgota ràpidament. Al llarg de la història, el 13 ha estat vinculat amb la mala sort en diferents cultures i religions d'arreu del món. Al judaisme, per exemple, es considera que hi ha 13 esperits relacionats amb el mal, mentre que en creences nòrdiques aquest número s'associa a una divinitat maligna. El cristianisme tampoc té una visió positiva del 13 per Judes, ja que l'apòstol que va trair Jesús va ser el tretzè convidat a l'últim sopar, i també perquè el capítol 13 de la Bíblia és el de l'Apocalipsi.

I és que aquesta xifra sempre ha estat relacionada amb supersticions de mala sort i s'ha dit, per exemple, que era el número preferit de les bruixes. De fet, en alguns avions s'ha suprimit la fila 13 i en diversos edificis l'ascensor salta de la planta 12 a la 14. A Espanya, el dimarts 13 és considerat un dia de la mala sort, i a països anglosaxons passa similar amb el divendres 13.

Tot i això, la mala sort per a molts s'ha convertit en un desafiament i, ara, prefereixen apostar pel 13 a la Loteria de Nadal. Una decisió que ha augmentat les vendes d'aquest número, fent que s'esgotin els dècims acabats en 13. S'ha de dir que el 2016 van encertar-ho, quan el 66513 va ser el número premiat per la grossa del Sorteig de Nadal.