Una pregunta que molta gent es fa quan s'acosten les dates de la Loteria de Nadal és la de quina ciutat caurà el Gordo del dia 22 de desembre. Tot i que és una cosa pràcticament impossible de saber, el que si és cert és que hi ha comunitats autònomes on el cava s'obre més sovint que en altres. 

📌 Loteria de Nadal 2023: novetats, premis i tot el que has de saber
 

🤑 La localitat catalana on més vegades ha tocat el Gordo de la Loteria de Nadal
 

Aquestes comunitats autònomes no és que tinguin més sort, ni que estigui preparat perquè rebin més premis que les altres. És simplement una qüestió de números venuts, és a dir, a les comunitats i ciutats on es venen més dècims, són les que tenen més probabilitats de sortir premiades.

¿On és més fàcil que em toqui la Loteria de Nadal?

Anem al gra. La comunitat autònoma que més vegades ha sortit premiada amb el primer premi és la de Madrid, fins a 83 vegades en els més de 200 anys de vida que té el sorteig. Madrid és la comunitat autònoma que més bitllets de loteria ven, amb la ja mítica administració de loteria "Doña Manolita" que és una de les que més premis reparteix cada any a tot Espanya.

En el segon lloc tenim a Catalunya, sent Barcelona la ciutat catalana on més vegades ha caigut el Gordo, just darrere de Madrid. Però Barcelona no és l'única localitat catalana que es cola a la classificació. Vic (Barcelona) i Sort (Lleida), també apareixen entre les ciutats que més vegades han brindat per un primer premi.

La comunitat autònoma d'Andalusia també entra al rànquing, sent la segona comunitat on més diners es gasten els ciutadans en loteria. En aquesta comunitat s'ha repartit el primer premi en diverses ocasions, sent Sevilla la ciutat on més vegades ha caigut, seguida de Màlaga, Granada i Còrdova. També cal destacar la Comunitat Valenciana, on també s'han repartit alegries entre els ciutadans, amb la capital València al capdavant. 

On no ha caigut mai el Gordo de Nadal?

Si mirem per comunitats autònomes, només n'hi ha una a tot el territori que no hagi caigut mai, a la ciutat autònoma de Melilla. Si bé és cert que sempre rep algun premi menor, excepte el 2018 que va ser l'única ciutat on no va caure cap premi, és la ciutat on menys despesa fan els ciutadans en Loteria de Nadal.

Aquest any es preveu que les despeses en loteria augmentin per cada ciutadà en 4,5 €. La comunitat autònoma on es comprarà més loteria serà la de Castella i Lleó, La Rioja i Astúries, així que qui sap, potser és en aquestes comunitats autònomes on es brindarà amb cava aquest any.