El missatge de Volodímir Zelenski en el discurs de Cap d'Any ha estat ben clar: "No sabem del cert què ens aportarà el 2023. Vull desitjar-nos a tots una cosa — la victòria". "Lluitem i seguirem lluitant. Per la paraula clau: victòria. N'hi haurà segur. Ens apropem a ella des de fa 311 dies", ha afirmat el president d'Ucraïna en un missatge televisat. És així com s'ha mostrat segur que el seu país guanyarà la guerra contra Rússia, hores després d'advertir a Vladímir Putin que no hi haurà perdó.

Si bé el 2022 podria qualificar-se "d'any de pèrdues per a Ucraïna, per a tota Europa i per a tot el món", fer-ho seria un "error". "No hem perdut res. Ens ho han arrabassat. Ucraïna no ha perdut fills i filles: se'ls han emportat uns assassins. Els ucraïnesos no han perdut les seves cases: les han destruït els terroristes. No hem perdut les nostres terres: els invasors han entrat en elles. El món no ha perdut la pau: Rússia l'ha destruït", ha subratllat Zelenski. Tot això és impossible d'oblidar i perdonar, "però és possible guanyar".

"Us vull dir a tothom: ucraïnesos, sou increïbles! Mireu el que hem fet i el que estem fent!", ha dit el president ucraïnès. És aquí on ha assenyalat que els ucraïnesos estan "preparats per a tot", sense saber amb certesa que passarà aquest 2023. "Noves fites? Ens n'alegrarem. Nous atacs? Serem infrangibles. Seguiran els combats? Lluitarem. I quan guanyem, ens abraçarem", ha assegurat. Llavors, ha desitjat la victòria i que "enguany sigui l'any del retorn": "El retorn de la nostra gent, dels soldats amb les seves famílies, dels presoners a les seves cases, dels desplaçats a la seva Ucraïna, el retorn dels nostres territoris i els (territoris) temporalment ocupats seran lliures per sempre, el retorn a la vida normal, als moments feliços sense toc de queda, a les alegries terrenals sense alertes aèries, el retorn del que ens ha estat robat".

Respecte del retorn, Zelenski ha expressat el desig que la xifra principal i l'èxit principal que aparegui en els informes sigui el de "603.628 quilòmetres quadrats, l'àrea de la Ucraïna independent". "Com ho va ser des del 1991 i com sempre ho serà", ha conclòs. Poques hores abans, s'havia dirigit a la població russa en un missatge de Telegram per advertir que no hi haurà perdó i que Putin vol demostrar que té els militars a l'esquena. "Però s'amaga. S'amaga rere les tropes, rere els míssils, rere els murs de les seves residències i palaus. S'amaga rere de vosaltres (els russos) i crema el seu país i futur. Ningú li perdonarà el terror. Ningú en el món li perdonarà això. Ucraïna no perdonarà", havia avisat.