El portal de filtracions WikiLeaks ha afirmat que va descobrir una operació d'espionatge contra el seu fundador, Julian Assange, dissenyada per aconseguir que l'activista sigui extradit.

Segons ha explicat el portal RT, la policia espanyola hauria detingut un intent d'extorsió de tres milions d'euros contra Assange en una operació encoberta contra espionatge equatorià. Ara per ara, hi ha una investigació en curs. 

Des de WikiLeaks asseguren haver descobert una operació d'espionatge contra el seu fundador per aconseguir la seva extradició. Així ho ha explicat l'editor en cap del portal, Kristinn Hrafnsson, en una roda de premsa que s'ha retransmès en directe i on ha qualificat la troballa de "nova i inesperada". L'operació, segons ha exposat, és "extensa" i va ser conduïda "a l'interior de l'ambaixada equatoriana" a Londres.

"Les càmeres de seguretat van ser usades per monitoritzar cada moviment d'Assange i cada una de les seves reunions amb visitants", ha exposat i també ha posat de manifest que es van gravar àudios i es van fer fotografies. 

WikiLeaks ha denunciat doncs que aquests arxius, que van enregistrar-se fins l'ambaixada, van emergir d'alguna manera a Espanya i van ser utilizades per un grup que va intentar extorsionar al fundador amb tres milions d'euros.

Hrafnsson ha explicat que, després de contactar amb els extorsionistes per mail, fa 10 dies ell mateix va reunir-se amb 4  persones a Espanya, i va comprovar la quantitat “immensa” de material gravada. Diu que els imatges que va projectar a la roda de premsa eran fotos que va fer durant aquesta reunió, amb càmera oculta. 

Posteriorment Wikileaks es va posar en contacte amb la policia espanyola i un dels advocats d’Assange, Aitor Martínez, va reunir-se amb els extorsionistes en una segona trobada, aquesta vegada portant un micròfon ocult. Ara la policia ha passat el tema a un jutge. 

WikiLeaks assange ruptly youtube

audios ruptly assange youtube

Captures del material que enviaven a Assange com a prova de la informació que tenien

"Des que Lenín Moreno va prendre el poder, Assange ha estat vivint una espècie de Show de Truman".