La carrera cap a les eleccions estatunidenques del pròxim 2024 segueix en un panorama polític desfet tant per als republicans com per als demòcrates. Aquests darrers pretenen presentar-se amb Joe Biden, ja que no compten amb massa relleus polítics. Per altra banda, els republicans estan embarcats en plenes primàries per decidir el seu candidat, tot i que totes les enquestes mostren que Donald Trump serà de nou el candidat. Trump parteix amb tant avantatge que ni es molesta en participar en els debats republicans i segueix la seva estratègia d'actes personalistes, discursos incendiàries i entrevistes controvertides. L'última ha estat a Fox News, on ha obert la porta a abusar del seu poder si torna a guanyar les eleccions.  Concretament, ha amenaçat de ser "un dictador només el primer dia" per venjar-se d'aquells que creu que li han fet mal, així com tancar fronteres i fer perforacions petrolieres. 

"Promet als Estats Units, aquesta nit, que en cap circumstància abusaria del poder com a represàlia contra ningú?", ha preguntat el periodista de Fox a Donald Trump. L'expresident dels Estats Units ha respost: "Excepte el primer dia". Durant l'entrevista s'ha referit als seus adversaris polítics de forma despectiva i ha promès venjança, segons recull Euronews. Anteriorment, Trump ha promès processar a Joe Biden si guanya les eleccions de 2024. 

Quart debat republicà 

L'exgovernador de Nova Jersey, Chris Christie, i l'actual governador de Florida, Ron DeSantis, s'han embarcat en una acalorada discussió sobre Trump en el quart debat de candidats republicans a les eleccions presidencials. L'excap de l'executiu nord-americà, que va tornar a absentar-se de la cita republicana, amb prou feines va ser anomenat a la primera meitat de l'esdeveniment, fins que Christie ha carregat obertament contra ell, qualificant-lo, fins i tot, de "dictador" i "busca-raons". Després d'això, ha assegurat que la popularitat de Trump a les enquestes és perquè la resta dels aspirants republicans "fan semblar que el seu discurs és acceptable" en no "reprendre'l públicament". "Trump és un inepte. No li importa el poble americà, només és Donald Trump primer", ha sentenciat Christie. 

DeSantis s'ha sumat a criticar Trump, però perquè ell es vol mostrar com encara més radical. "No crec que Donald Trump hagi de tenir un altre mandat (...) Necessitem algú més jove i que compleixi la seva paraula. Va dir que construiria el mur i que Mèxic ho pagaria. També va deportar menys migrants il·legals que Barack Obama (...) Jo li donava suport el 2016, però no va complir la seva paraula", ha remarcat el candidat de Florida. 

La resta de candidats d'aquest quart debat són l'exgovernadora de Carolina del Sud i exambaixadora dels EUA davant l'ONU, Nikki Haley, i l'empresari tecnològic Vivek Ramaswamy. Tots dos amb un perfil més baix que els dos anteriors