La ciutat de Venècia (Itàlia) ha decidit posar en marxa una mesura recaptatòria per poder fer front a la saturació turística que pateix cada any. És per això que han optat per aprovar que, a partir de l'estiu de 2022, es cobri un preu per poder entrar a la ciutat als visitants, segons recull el diari La Repubblica.

Aquesta taxa variarà segons el dia i la quantitat de persones que estigui prevista que entrin a la ciutat. Un altre diari, en aquest cas La Stampa, va més enllà i detalla que aquest preu per a entrar a Venècia pot oscil·lar entre els 3 i 10 euros.

Per poder garantir que aquesta taxa es cobra, s'estudia col·locar torns als principals punts d'accés al centre històric, similars a uns que ja es van instal·lar l'any 2018, també al nucli de la vila.

Prohibició de l'entrada de grans creuers

Aquesta mesura per lluitar contra la saturació turística de Venècia se suma a una altra que ja va aprovar el consistori, que era vetar i prohibir l'entrada de grans creuers a les costes de la ciutat. Cal tenir en compte que Venècia rep cada any prop de 25 milions de turistes, però 14 d'aquests van a passar el dia i no passen la nit a cap establiment turístic.

En relació amb la posada en marxa d'aquest sistema de pagament per entrar a la ciutat, el mes de setembre d'enguany s'iniciaran assajos en algunes zones de la ciutat amb aquests torns esmentats anteriorment. Aquest testatge servirà per modular el sistema i poder-lo tenir perfeccionat en el moment de la implantació definitiva, que està programada per a l'estiu de 2022.

Aquesta decisió també implica les persones que viuen a la regió del Vèneto que, encara que estaran exempts de pagament, sí que hauran de fer una reserva a través d'una aplicació per visitar Venècia. Aquesta mateixa app serà la que servirà per als turistes, que també podran abonar la quota corresponent a través d'aquesta per poder accedir a la ciutat.

Un dels regidors del consistori, Marco Gasparinetti, considera que aquesta tarifa impositiva que s'establirà per poder accedir al municipi és "una mesura inconstitucional i contrària a la legislació europea". Sosté que això es podria fer "per a una àrea limitada, com pot ser la Piazza San Marco, però no per a tota la ciutat".

No és la primera vegada que es parla d'aquesta mesura. Les autoritats de la ciutat ja l'havien intentat tirar endavant en unes altres dues ocasions, però finalment es va anar postergant fins que ara, oficialment, quedarà instaurada en menys d'un any.

 

Imatge principal: Fotografia de Venècia. Europa Press.