El Partit Democràtic Unionista (DUP) d’Irlanda del Nord ha guanyat el Sinn Féin en un dels comicis més ajustats de la història. La diferència entre els dos partits més votats és de tan sols un escó i això obliga a unionistes i independentistes a aparcar les seves evidents diferències per tal d’entendre’s, sigui com sigui, i poder formar govern.  

El recompte de vots, que ha durat més de 24 hores, ha lluït un empat virtual entre les dues formacions fins a gairebé el final. La lluita frec a frec entre DUP i Sinn Féin s’ha viscut intensament a tot Irlanda del Nord. Finalment, però, els unionistes han obtingut 28 diputats i s’han imposat als independentistes, que n’han acumulat 27.

Tot i tornar a guanyar els comicis al parlament de Belfast, el DUP, defensor del Brexit, ha perdut molta força al Parlament i el resultat es considera una desfeta electoral en tota regla. Els independentistes, liderats per Michelle ONeill, han superat el seu sostre electoral del 25% dels vots i ambdós partits hauran d’arribar a un acord per evitar que el govern central britànic prengui el control polític directe de la regió, com ja va passar l'any 2002.