Donald Trump no ha trigat a reaccionar a la notícia de la seva imputació en un jutjat de Nova York. Amb el seu to amenaçant habitual ha carregat contra el president estatunidenc Joe Biden.  "El fiscal fa la feina bruta de Biden", ha publicat a la seva xarxa social, Truth Social. A més, ha insistit que tot plegat és "una caça de bruixes" i que tot plegat es girarà contra el president demòcrata. 

Qui és Stormy Daniel? L'actriu porno que Donald Trump hauria subornat
 

Trump ha optat per respondre atacant els demòcrates, una tàctica recurrent per l'expresident dels Estats Units. Ha acusat el Partit Demòcrata d'"utilitzar la Justícia com a arma per castigar un oponent polític". Tot plegat desemboca en una sèrie de consignes furioses en la seva xarxa social on s'ha dedicat a enumerar els casos on l'"esquerra radical demòcrata" intenta "destruir el moviment Make America Great Again". En el seu atac de resposta ha inclòs mencions a Rússia, Ucraïna i la batuda a la seva mansió de Florida (per motius aliens a la seva imputació), que ell ha titllat d'"il·legal i inconstitucional". 

Altres respostes republicanes 

Els més fidels a Trump, s'han dirigit a les xarxes per replicar la línia de discurs de l'expresident republicà. Fins i tot aquells que han vist la seva relació amb Trump malmesa després de l'assalt al Capitoli s'han apropat al magnat. És el cas de Mike Pence, qui va ser vicepresident durant el mandat de Trump, que ha titllat de "persecució política" la imputació. 

En una entrevista a la CNN, Pence ha afirmat que "la idea que un expresident sigui imputat per primera vegada a la història dels Estats Units per un cas de finançament en campanya fa olor de persecució política". "Crec que la gran majoria del poble nord-americà ho veurà així", ha sentenciat.

Tot i això, no tots els republicans han sortit en tromba a sostenir Trump, hi ha alguns silencis que estan incomodant el parit com, per exemple, el del líder dels conservadors al Senat, Mitch McConnell, principal figura de l'oposició republicana al trumpisme.

Trump, davant de 30 càrrecs

La mateixa CNN ha informat que Trump s'enfronta a una llarga llista de càrrecs en aquest procés penal. Concretament, a més de 30 càrrecs relacionats amb el frau comercial i podria comparèixer davant d'un jutjat tan aviat com dimarts. Són càrrecs més que seriosos o preocupants i els republicans estan optant per no entrar en detalls amb aquest i assenyalar al fiscal, que és demòcrata. El mateix Pence va assegurar que Bragg "va fer campanya" amb la promesa d'imputar Trump.

Entre tanta crispació, la Policia de Nova York es prepara per a una "mobilització" després de la imputació de l'expresident Donald Trump. En una nota interna enviada al personal del departament al voltant de les 17.30 hora local, acabada de conèixer la notícia, s'exigeix ​​als agents de tots els rangs anar uniformats i preparar-se per al desplegament en qualsevol moment, segons informa Efe.