Els serveis d'emergència israelians han localitzat més de 250 cossos a l'àrea del desert propera a la Franja de Gaza on centenars de joves celebraven un festival de música electrònica dissabte a la matinada. Aquest festival va ser assaltat pel grup islamista Hamás. Un portaveu de ZAKA, un grup de voluntaris que s'ocupa de recuperar les restes humanes després d'atacs i altres desastres, ha confirmat a mitjans israelians la localització d'aquests centenars de morts, molts encara per identificar. 

🔴 Guerra a Israel, DIRECTE | Última hora de Hamàs, conflicte amb Gaza i Palestina

🔴 Què és Hamàs, per què ataca Israel i quin és el seu paper a la Franja de Gaza

Centenars de pares esperen neguitosos des de dissabte notícies dels seus fills desapareguts en aquesta matança. Molts familiars han pres la iniciativa i es van desplaçar diumenge a la comissària de la ciutat de Lod, a prop de l'aeroport Ben Gurion, que va ser habilitada com a centre de denúncia dels desapareguts. "Vaig venir per rescatar la meva filla, està segrestada a Gaza. Vaig veure un tiktok on apareix envoltada de terroristes", ha explicat a EFE el pare d'una jove de 30 anys que es trobava al festival.

 

El festival musical atacat per Hamàs tenia lloc al desert del sud d'Israel, que celebrava el Sucot, una festa jueva. Concretament, el festival va quedar interromput per la sirena d'avís d'atac amb míssils i immediatament grups de milicians armats a bord de camionetes van obrir foc a totes direccions. Molts dels assistents han compartit els fets a través de les xarxes socials, alguns en directe. Per exemple, una de les víctimes fins i tot va retransmetre en directe com s'havia amagat amb unes noies i va ser capturada pels milicians. 

Nous atacs a la nit 

Els atacs continuen i la nit passada l'exèrcit israelià ha bombardejat intensament Gaza, concretament, han atacat 500 objectius, mentre els combats s'escampen per diversos punts d'Israel. De matinada, Hamàs ha afirmat que ha atacat amb èxit l'aeroport de Ben-Gurion, a prop de Lod, i on s'havia habilitat el centre de denúncia de desapareguts al festival. 

En dos dies, els morts a Israel superen els 700 i més de 2.200 ferits, encara que les xifres poden pujar a mesura que les tropes israelianes recuperen el control d'àrees preses per Hamàs. Els serveis d'emergència no han aclarit si alguns dels 260 cossos recuperats estan inclosos en el recompte global de víctimes mortals o no.

A l'altra banda, els forts bombardejos israelians de resposta sobre Gaza han deixat més de 430 morts i 2.300 ferits; encara que les últimes hores han atacat dues torres a la Franja, per la qual cosa la xifra previsiblement augmentarà.