Viatge surrealista d'un tren ple d'eurodiputatsque anava a Estrasburg i ha acabat a Disneyland. Així ho ha publicat aquest dilluns Politico, que explica que és habitual que l'Eurocambra llogui trens exclusius per a parlamentaris i funcionaris de la Unió Europea per traslladar-los entre Brussel·les i Estrasburg —on hi ha les dues seus del Parlament. Però en aquesta ocasió, hi ha hagut un error que ha enviat els diputats directes al parc d'atraccions de Disney. Un error que no dissuadirà aquells qui titllen la institució de "Parlament de Mickey Mouse".

El tren ha sortit aquest dilluns de l'estació Midi de Brussel·les cap a l'aeroport Charles de Gaulle i, un cop allà, s'ha dirigit a Marne la Vallée Chessy —on hi ha Disneyland. Per què? Perquè ha pres el gir equivocat cap a Estrasburg. Els centenars d'eurodiputats i funcionaris europeus han estat poca estona al parc d'atraccions i el viatge s'ha endarrerit només 45 minuts, però això no ha evitat que diferents parlamentaris i funcionaris hagin comentat a les xarxes socials el surrealista trajecte.

La reacció dels eurodiputats

"Equip Disneyland", ha escrit l'eurodiputada liberal neerlandesa Samira Rafaela. El representant alemany dels Verds, Daniel Freund, ha assegurat que "NO som un Parlament de Mickey Mouse". D'altra banda, l'assistent parlamentari Emmanuel Foulon ha bromejat que la institució hauria d'adoptar l'eslògan de Disney "On els somnis es fan realitat". I el lobbista Alberto Alemanno ha afegit: "La imatge del Parlament de la UE com un circ ambulant es torna cada vegada més real".

No deixa de ser curiós que aquest incident ha tingut lloc quan Disney celebra el seu centenari. L'empresa es va fundar el 16 d'octubre del 1923, quan Walt Disney i el seu germà Roy O. van crear The Disney Brothers per produir la sèrie animada Alice Comedies. No va ser fins al 1928 que els germans van apostar per un personatge amb forma de ratolí que canviarà el destí de les seves vides i entraria de ple en la infància de diverses generacions. És a dir, que encara falten cinc anys perquè Mickey Mouse celebri 100 anys.