Rússia ha subhastat l'apartament que el president ucraïnès, Volodímir Zelenski, i la seva dona, Olena Zelenska, tenien a Ialta, a la península de Crimea. La subhasta es va celebrar aquest dilluns i finalment, s'ha venut per 44,3 milions de rubles, és a dir, 475.400 de dòlars i 448.000 euros. El Parlament imposat per Rússia a l'annexionada península de Crimea, va confiscar l'immoble el passat mes de maig, i ara, s'ha subhastat en estat de 'preacabat', ja que el mandatari ucraïnès i la seva dona mai han arribat a viure. El febrer d'enguany, les autoritats russes van indicar que s'havien nacionalitzat unes 500 propietats, algunes d'elles pertanyen a alts càrrecs polítics i empresaris, i van des de complexos turístics fins a locals comercials. Amb totes elles, s'han celebrat vuit subhastes de propietats, amb les quals diuen que han obtingut un benefici de més de 815 milions de rubles, és a dir, uns 8 milions d'euros. 

Casa de l'últim tsar rus amb espectaculars vistes al balneari de Ialta

L'habitatge de la família Zelenski té una superfície de 119,5 metres quadrats i es troba a la urbanització Imperator de la localitat de Livadia, situada als afores del popular balneari de Ialta, una de les principals destinacions turístiques de la península. La propietat, que estava inscrita a nom d'Olena Zelenska, es va posar a subhasta amb un preu de sortida de 24,6 milions de rubles (242.875 euros o 257.562 dòlars al canvi actual). 

L'apartament dels Zelenski té diverses habitacions, una sala d'estar amb una finestra panoràmica al balcó, un dormitori amb bany i una cuina- menjador. L'apartament està situat en el cinquè pis i des del seu balcó hi ha vistes al mar Negre i al Palau de Livadia amb el jardí adjacent. Aquest palau va ser la llar de descans de l'últim tsar rus, Nicolau II, afusellat pels bolxevics en 1918. A més, aquest palau imperial va acollir el febrer de 1945 la Conferència de Ialta, que va reunir els líders soviètics, Ióssif Stalin, britànic, Winston Churchill, i estatunidenc, Franklin D. Roosevelt.

Malgrat que segons els mitjans russos els Zelenski han perdut aquesta propietat—una informació que des d'Ucraïna posen en dubte— el president ucraïnès i la seva dona tenen un bon patrimoni. Segons Forbes, la fortuna de Zelenski se situa entre els 20 o 25 milions de dòlars. Abans de l'inici de la guerra amb Rússia—el febrer de 2021— la investigació periodística dels Papers de Pandora revelava que Zelenski havia tingut una xarxa d'empreses en paradisos fiscals juntament amb el seu primer assistent, Sherhiy Shefir, i el cap de Seguretat d'Ucraïna i amic d'infància, Ivan Bakanov.