Les eleccions generals a Itàlia cada cop són més a prop i el feixisme italià guanya força. A poc menys de set setmanes pels comicis del 25 de setembre, l'aliança de la dreta, composta per la formació feixista Fratelli d'Italia i els ultradretans de la Lega i Forza Italia, agafa embranzida en les enquestes. Els sondejos li donen a l'extrema dreta el 45% dels vots, que es podria convertir amb gairebé una majoria absoluta. El nom dins d'aquesta coalició electoral que més repercussió està tenint està sent el de Georgia Meloni. La líder del partit Fratelli d'Itàlia és un producte de l'espai postfeixista, un cop va ser esborrat Benito Mussolini del mapa. Nascuda el 1977, sempre ha militat en formacions d'extrema dreta, mai en cap formació moderada. De fet, als 15 anys ja va començar a militar en el Front de la Joventut (Fronte della Gioventù, en italià), les joventuts del Moviment Social Italià, un partit polític d'ideologia obertament feixista, fundat el 1946, que volia seguir el testimoni de Mussolini. Meloni, musa del feixisme i l'extrema dreta italiana, amb les últimes dades a la mà, es podria convertir en les pròximes eleccions en la nova presidenta del país. 

EuropaPress Georgia Meloni Berlusconi Salvini
Georgia Meloni al centre, Matteo Salvini al centre, Silvio Berlusconi a la dreta. L'aliança de la dreta. - Europa Press

L'aliança de dretes ara mateix guanyaria els comicis. El pacte electoral està liderat amb el 24% pel partit de Meloni, Fratelli, seguit per la Lega de Matteo Salvini amb un 11% i Forza Italia de Silvio Berlusconi amb un 8%. Meloni comanda aquest grup que tot i que rebutja directament autoanomenar-se feixistes, no té gens de vergonya en no amagar la simbologia que sempre ha estat relacionada amb el feixisme italià. De fet, l'escut de Fratelli porta el símbol de Mussolini, la flama verd-blanca-roja, que històricament sempre han abanderat les formacions d'ultradreta del país. També la formació de Meloni compta amb el suport de problemàtics neofeixistes, a part de rendir homenatge a la memòria de Il Duce fent regularment la salutació romana en els seus mítings electorals, que seria l'equivalent al 'Seig Heil' nazi.

Escut Fratelli - Wikipèdia

Escut Fratelli

Escut MSI feixista - Wikipèdia
Escut del partit feixista MSI 

Els socis internacionals de Meloni són gent com l'expresident dels EUA Donald Trump o la formació d'ultradreta espanyola, Vox. També conserva estrets vincles amb el líder de la dreta hongaresa Víktor Orbán. A més de ser la presidenta del partit Conservador i Reformistes Europeus, que inclou el PiS polonès, els Demòcrates Suecs d'extrema dreta i a Vox. Políticament, la líder de Fratelli i possible nova presidenta d'Itàlia, representa un combinat de nacionalisme identitari de dretes, xenòfobia sense complexos i fonamentalisme cristià. Així, carregant contra la "invasió massiva d'emigrants", la "islamització d'Europa", el "lobby LGTBI" o els "buròcrates de Brussel·les". De fet, segueix les característiques de qualsevol partit d'extrema dreta europeu. Meloni es descriu com mare, cristiana i italiana, i creu que aquesta identitat està "amenaçada" per les polítiques actuals.

La proximitat d'algunes personalitats lligades Fratelli amb diversos cercles d'extrema dreta ha quedat documentada en multitud d'ocasions. Per exemple, l'any passat, una investigació del rotatiu digital Fanpage va exposar les relacions d'alguns dirigents del partit amb l'eurodiputat Carlo Fidanza i l'empresari Roberto Jonhhi Lavarini, coneguts per formar part de diversos grups feixistes.