Israel no afluixa amb la resposta a l'atac de Hamàs del passat 7 d'octubre. Els bombardejos constants sobre la franja de Gaza disparen les víctimes mortals, que ja superen les 4.600, segons informen les autoritats palestines. El nombre de ferits també es dispara fins a més de 14.200. Tot just, quan l'ONU denuncia que bona part dels hospitals de la zona es troba "a la vora del col·lapse", així es recull en l'informe de l'Oficina de Coordinació d'Afers Humanitaris de Nacions Unides. En el document es recullen exemples com l'hospital de Shifa que tracta actualment uns 5.000 pacients, quan la seva capacitat teòrica és de 700. 

🔴 Guerra entre Israel i Hamàs, DIRECTE | Última hora del conflicte i l'ajuda humanitària a Gaza

La recomanació dels EUA: no envair encara Gaza

El bombardeig sobre Gaza i l'ombra de la invasió israeliana a la franja plana sobre el futur pròxim del conflicte. Tanmateix, Estats Units (EUA) han recomanat a Israel que endarrereixi la invasió de Gaza, segons informa The New York Times. L'administració Biden va suggerir que es necessita més temps per a les negociacions d'ostatges, el lliurament d'ajuda als palestins i els plans per evitar més morts de civils.

Els funcionaris estatunidencs apunten que els cal més temps preparar-se per als atacs als interessos dels Estats Units a la regió per part de grups recolzats per l'Iran, que segons els funcionaris és probable que s'intensifiquin un cop Israel traslladi les seves forces completament a Gaza. El diari nord-americà deixa clar que en cap cas la Casa Blanca està fent una petició al govern de Benjamin Netanyahu, sinó que es tracta d'una recomanació. 

Peticions per assegurar l'ajuda humanitària 

L'alt representant per a la Política Exterior de la UE, Josep Borrell, ha demanat una "pausa humanitària" en la guerra entre Israel i Hamàs perquè l'ajuda humanitària pugui arribar a la Franja de Gaza. L'alt representant ha considerat que l'arribada dels primers camions amb ajuda humanitària és "insuficient". Tanmateix, ha remarcat que és la seva defensa d'una "pausa" en el conflicte, és un posicionament personal, matís necessari tenint en compte les grans discrepàncies sobre el conflicte que entre els membres de la UE. 

En la mateixa línia que Borrell s'ha posicionat el ministre espanyol d'Exteriors, José Manuel Albares, que també ha demanat un "alto el foc" al Pròxim Orient i que l'ajuda a la Franja pugui arribar "de manera constant". "Europa ha de parlar amb claredat sobre el dret d'Israel a fer front als atacs terroristes de Hamàs, però també ha de parlar amb claredat sobre la protecció de la població civil palestina", ha sentenciat.