L'escalada entre Hamàs i Israel no afluixa. Els atacs amb coets que fa el grup integrista Hamàs des de Gaza, tenen resposta amb atacs aeris d'Israel sobre la franja, i això ha elevat el nombre de morts dels últims dies. Han aparegut però les primeres especulacions sobre un possible alto el foc, amb la mediació d'Egipte, però per ara no s'ha concretat, i el balanç ja és de 6 morts a Israel i 53 a Gaza.

Un nen de 6 anys ha resultat ferit molt greu per un coet de Hamàs a la localitat d'Sderot, una petita ciutat israeliana humil que està situada a tan sols 1 kilòmetre en línia recta de Gaza.

Aquest és l'impacte del coet en la casa on hi havia el nen.

L'exèrcit israelià, conjuntament amb el Shin Bet (l'agència de seguretat interna d'Israel), han matat un grup de comandants de l'estat major de Hamàs, que eren propers al cap de l'ala militar, Mohammed Deif.

I avui l'aviació israeliana ha enderrocat a més un edifici de 14 pisos a Gaza, en el qual hi havia segons els israelians, les oficines d'informació de Hamàs i infraestructures per comunicar dades militars. També hi tenia la seu l'agència Efe espanyola.

L'exèrcit israelià ha avisat abans de l'atac, i l'edifici ha pogut ser desallotjat. Després, l'aviació l'ha destruït.

Aquest ha estat el moment de l'atac a l'edifici.

Entre els morts en les últimes hores, hi ha també un soldat israelià, que ha estat atacat amb un míssil antitanc (ATGM) Kornet en una zona propera a la frontera. El soldat estava vigilant un kibbutz israelià.

Mentrestant, s'estan produint tensions entre arabs i jueus en algunes denominades localitats mixtes israelianes, com Haifa i Lod, on hi ha la tomba de Sant Jordi en una església ortodoxa.

A Haifa un vehicle conduït per un àrab ha intentat fer atropellaments.

A Lod, alguns joves jueus han fet destrosses a la gelateria propietat d'un àrab.

En total, Hamàs ha llançat fins ara 1.200 coets contra Israel, amb una de les ofensives més importants que ha fet el grup integrista. Ha amenaçat Tel Aviv, i la mateixa Jerusalem.