Rússia té problemes i ja no pot mantenir-se al dia amb la producció de municions, segons ha informat la intel·ligència britànica. "És poc probable que la indústria de defensa de Rússia pugui produir municions avançades al ritme que les està utilitzant", ha afirmat aquest diumenge el Ministeri de Defensa britànic en la seva actualització sobre la invasió russa a Ucraïna. Segons aquesta informació, els més de 80 atacs amb míssils a diverses ciutats d'Ucraïna a principis d'aquesta setmana han suposat "un nou deteriorament de l'inventari de míssils de llarg abast de Rússia", han detallat els britànics, que també han remarcat que "és possible que això limiti la capacitat de Rússia per tornar a assolir aquest nombre d'objectius en el futur".

Una setmana d'atacs russos

El passat dilluns al matí, la capital ucraïnesa va ser el blanc d'un nou atac aeri per part de Rússia. Diversos míssils van impactar en diferents punts de Kíiv, segons van informar els mitjans locals. L'impacte d'aquests bombardejos va deixar almenys 14 víctimes mortals i 97 ferits a diferents localitats d'Ucraïna, segons va alertar la delegació de l'ONU de la zona. Hores abans dels atacs sobre Kíiv, però, la ciutat de Zaporíji també va patir un bombardeig. La localitat, que sovint és assetjada pels russos, va informar que un míssil va colpejar un edifici residencial de diverses plantes. L'ofensiva russa va continuar al llarg de la setmana, amb un objectiu clar: la infraestructura energètica. En aquesta ocasió, els bombardejos van deixar un terç de la ciutat de Lviv sense llum, després que impactessin sobre dues de les instal·lacions energètiques de la zona. Segons el Servei Estatal d'Emergència d'Ucraïna, l'atac va provocar problemes en el subministrament i un 30% de la ciutat es va quedar sense electricitat temporalment. A més a més, també va tenir conseqüències en més de 300 localitats ucraïneses, les quals tampoc van tenir llum.

Continuen les deportacions d'ucraïnesos 

Segons han denunciat alguns experts independents, Rússia segueix executant deportacions massives d'ucraïnesos dels territoris controlats per Moscou. De fet, les autoritats russes han admès obertament que han col·locat nens dels territoris ocupats d'Ucraïna per a l'adopció de famílies russes. El mateix viceprimer ministre rus Marat Chusnullin va informar el passat divendres que "diversos milers" de nens de Kherson, al sud-est d' Ucraïna, "ja es troben en altres regions de Rússia allotjats en cases de descans i campaments infantils". Aquesta acció, segons recull el grup de reflexió de l'Institut per a l'Estudi de la Guerra (ISW), pot violar la Convenció per a la Prevenció i el Càstig del Crim de Genocidi.