L'hivern està sent molt dur a Ucraïna. El país immers en la invasió de Rússia es troba que des del Kremlin s'ha prioritzat bombardejar les infraestructures energètiques ucraïneses. D'aquesta manera Ucraïna pateix racionament d'energia en els moments més dur de l'hivern. Kíiv és una de les localitats que s'ha trobat privada de calefacció per culpa dels bombardejos. Tanmateix, en les darreres hores les autoritats locals van comunicar que el sistema de calefacció destruït en anteriors bombardejos russos s'havia restablert. Poc després d'aquest anunci tan esperat, la capital ha tornat a ser el blanc dels atacs russos. 

"L'enemic està atacant la capital amb (drons) Shahed (fabricats a l'Iran). La defensa antiaèria està funcionant. En aquest moment, nou vehicles aeris no tripulats enemics han estat enderrocats a l'espai aeri de Kíiv", ha informat l'exèrcit ucraïnès a través de Telegram. Segons recull Efe, s'han registrat dues "poderoses explosions" a la zona central de Kíev i és possible que els sistemes de defensa antiaèria estiguessin operant per assolir els drons russos.

L'alcalde de Kíiv, Vitali Klitschko, ha confirmat diverses explosions als districtes de Solomianskyi i Shevchenkivskyi, i ha assenyalat que tots els serveis d'emergència ja estan treballant als llocs afectats, ja que s'han produït alguns incendis. El mateix alcalde ha afirmat que el sistema de calefacció segueix en funcionament i que per ara no s'ha lamentat cap víctima mortal. Les autoritats ucraïneses afirmen que les forces russes han enviat 20 drons iranians contra la capital, dels quals afirmen haver abatut 15. 

Tensió a la frontera bielorussa

Lluny de la capital les ofensives ucraïneses contra la invasió russa continuen. Els darrers dies, Ucraïna es prepara per a un nou escenari de guerra: accions militar des de Bielorússia. "La protecció de la frontera amb Rússia i Bielorússia és una prioritat constant. Ens estem preparant per a tots els possibles escenaris de defensa. Qualsevol que inclini Minsk al que sigui, no l'ajudarà com qualsevol altra idea malaltissa en aquesta guerra contra Ucraïna i els ucraïnesos", ha afirmat el president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski. Vladímir Putin, president rus, ha trobat a Bielorússia un aliat fidel des dels primers dies de la invasió. Justament per això. Kíiv es manté alerta als moviments del seu veí. 

Putin s'estaria preparant per a un nou escenari bèl·lic a principis del nou any. Les sospites dels experts apunten que en aquest nou escenari, l'acció aèria prendria encara més força, sent aquesta l'estratègia que millor li està funcionant al Kremlin a Rússia. 

 

Imatge principal: Dues persones travessen una plaça de Kíiv on l'exèrcit ucraïnès ha exposat alguns dels vehicles russos que han recuperat destrossats durant la defensa contra la invasió de Rússia. Foto: Roman Pilipey / Efe