El rei de l'Aràbia Saudita, Salman bin Abdelaziz, i el príncep hereu, Mohamed bin Salman, han rebut aquest dimarts familiars del periodista saudita Jamal Khashoggi per transmetre'ls personalment les seves "condolences" després de la seva mort fa tres setmanes en el consolat del seu país a Istanbul, va informar l'agència oficial SPA.

El monarca saudita i el seu fill, sospitosos d'haver esquarterat al periodista dins del consolat, han rebut al palau d'Al Yamama, a Riad, a Salah bin Jamal Khashoggi, un dels fills del periodista, i a un altre familiar anomenat Sahl bin Ahmed Khashoggi. Ambdós van acollir amb "agraïment" les paraules del rei i del príncep hereu, relata l'agència, que no va oferir més detalls de la trobada.

Aquesta rebuda s'ha produit hores després que el president turc, Recep Tayyip Erdogan, afirmés que el "salvatge assassinat" de Khashoggi al consolat del seu país a Istanbul va ser "planificat". El president turc ha apel·lat al rei saudita per demanar que es reveli la identitat del supòsit "col·laborador local" que va ajudar, segons la versió de Riad, a les autoritats consulars a desfer-se del cadàver de Khashoggi.

La Fiscalia de l'Aràbia Saudita ha admès que Khashoggi va morir en una "baralla" dins del consolat i ha ordenat la detenció de 18 sospitosos.

El Govern saudita, per la seva part, ha afirmat aquest dimarts, a més, que estan prenent totes les mesures perquè els "implicats directes" retin comptes del que va passar, "sigui els qui siguin", i ha agregat que s'ha format una comissió ministerial, liderada per Bin Salman, per "reformar" la Intel·ligència del país, segons ha informat avui SPA.