El Regne Unit multa amb 560,000 euros Facebook per la violació de la llei de protecció de dades. La comissària d'informació del Regne Unit, Elizabeth Denham, ha informat aquest dimecres de la mesura del govern.

La sanció econòmica arriba després de l'escàndol de Cambridge Analytica el març de 2018, una filtració de dades que el govern britànic està investigant per esclarir com una empresa privada va accedir a informacions de milions d'usuaris de manera irregular.

La resposta de la xarxa social

"Facebook ha fallat en demostrar el tipus de proteccions que requereix la llei de protecció de dades", ha dit la comissària d'informació Denham. "Les multes i les denuncies penalitzen els mals comportaments, però el meu objectiu és produir un efecte de canvi i restituir la confiança i la credibilitat del nostre sistema democràtic".

Erin Egan, el responsable principal de privacitat de Facebook, ha respost a les mesures en un comunicat. "Com hem dit anteriorment, hauríem d'haver fet més per investigar les afirmacions sobre Cambridge Analytica i prendre mesures el 2015".

"Hem treballat estretament amb l'Oficina de la comissària d'informació en la seva investigació de Cambridge Analytica, tal com ho hem fet amb les autoritats d'Estats Units i altres països", ha afegit el responsable de privacitat de la xarxa social.