El presumpte atemptat d'aquest dilluns a la nit a Manchester al final del concert d'Ariana Grande ha deixat tothom en estat de xoc i desenes de personalitats internacionals ja han mostrat el seu suport a les víctimes.

La primera ha estat qui era la protagonista de la nit, i va confessar que no tenia paraules per expressar els seus sentiments, després de l'explosió a l'acabament del seu concert a Manchester que ha causat 22 morts i 59 ferits. "Desfeta. Des del fons del meu cor, em sap molt molt de greu. No tinc paraules", va afirmar l'estrella del pop en un missatge de Twitter que va rebre més de 83.000 adhesions en tot just deu minuts.

Scooter Braun, representant d'Ariana Grande, va expressar per la seva part el seu dolor per les víctimes de l'explosió al pavelló Manchester Arena, que la policia està tractant com un atemptat terrorista. "Aquesta nit, els nostres cors estan trencats. Les paraules no poden expressar el nostre dolor per les víctimes i les famílies destrossades en aquest atac sense sentit", va dir Braun a les xarxes socials.

Austràlia

El primer ministre australià, Malcolm Turnbull, va condemnar l'atemptat "que sembla dirigit contra adolescents" posant en relleu que "aquest incident, aquest atac, és especialment vil, criminal i horrorós perquè sembla que està dirigit deliberadament contra adolescents. És un atac contra els innocents i amb seguretat no hi ha crim més reprotxable que l'assassinat de menors", va dir Turnbull al Parlament de Camberra.

"Aquest és un atac directe i brutal contra gent jove en qualsevol part, contra la llibertat en qualsevol part", va remarcar Turnbull, que va expressar les seves condolences i la solidaritat amb el poble britànic i va assegurar que les autoritats del país investiguen per identificar si hi ha australians entre les víctimes.

Japó

El govern del Japó va transmetre també el seu suport al poble britànic i va condemnar qualsevol forma de terrorisme. "M'ha impactat molt saber que hi ha molts morts", va dir el ministre portaveu de l'executiu nipó, Yoshihide Suga, en una roda de premsa en la qual va afirmar que els "actes infames" com el terrorisme no poden ser permesos, segons que va recollir la cadena pública de notícies NHK.

Suga va dir que "el Japó transmet la seva solidaritat amb el poble d'Anglaterra" i va explicar que la delegació japonesa al Regne Unit ha posat en marxa un equip d'emergència per recollir informació, encara que no s'ha informat de cap nipó nacional ferit.

Xile

El govern de Xile va expressar la seva condemna més ferma. En un comunicat difós per la Cancelleria, Xile "estén també les seves condolences i solidaritat al govern de la Gran Bretanya i al seu poble, en especial a les famílies de les víctimes".

El país austral ha estat un dels primers de Llatinoamèrica a reaccionar. "Davant d'aquest nou acte de violència, el govern de Xile reitera el seu rebuig del terrorisme en qualsevol de les seves formes i reafirma la importància d'enfortir la cooperació entre els Estats per enfrontar junts aquesta amenaça", assenyala la nota del Ministeri de Relacions Exteriors.

Colòmbia

El president colombià, Juan Manuel Santos, s'ha solidaritzat avui amb les víctimes de l'atemptat terrorista que va passar a l'estadi Manchester Arena, al nord d'Anglaterra, on almenys 19 persones van morir i 50 van resultar ferides després de dues explosions.

"Solidaritat amb familiars de morts i ferits de l'explosió a Manchester. Acompanyem el poble britànic en aquest moment difícil", va dir Santos a Twitter.

El món de la música commocionat

Són molts els companys de professió d'Ariana Grande que han volgut donar suport a la cantant, les víctimes i les famílies.