Al Marroc, les parelles de ciutadans del país o les conformades per un estranger i un local es troben amb un gran mur a l'hora de viatjar pel país: no poden compartir habitació. Només podran dormir junts aquells que estan casats i tenen un certificat que ho demostra. Aquesta llei de moral clarament conservadora no s'aplica als turistes estrangers en un país tan turístic com el Marroc. Segons informa El País, aquesta situació estaria a punt d'acabar, ja que la ministra de Turisme, Fatim-Zahra Ammor, va declarar que cal "aixecar algunes restriccions que impedeixen a les parelles no casades compartir una habitació d'hotel"

Es tractaria d'un canvi radical en la política oral del país, la qual ha estat especialment conservadora la darrera dècada. La por de ser detingut de matinada i poder enfrontar fins a un any de presó per dormir amb la teva parella i no estar casats està més a prop de quedar en el passat. El nou govern lleugerament més liberal i la mateixa voluntat del monarca marroquí, Muhammad VI, apunten que les lleis morals es podrien relaxar en els anys vinents. El monarca va anunciar l'any passat la revisió de la mudawana, el codi de família basat en la llei islàmica. Es tracta d'un anunci sorprenent i arriscat, tant, que aquesta suposada reforma encara no s'ha posat en marxa. 

Investigació per visats fraudulents 

El Ministeri d'Afers Estrangers ha posat en marxa una investigació per una presumpta trama de corrupció per la venda fraudulenta per a la concessió de visats Schengen al si del Consolat General d'Espanya a Tànger (Marroc). La trama, assenyada al juny per El Español, estaria funcionant des de fa quatre anys per facilitar l'entrada de ciutadans marroquins a Espanya i la resta de l'espai europeu de lliure circulació sense restriccions frontereres. La investigació s'ha iniciat després que Exteriors tingués coneixement de la notícia i s'està duent a terme amb “total col·laboració” del Consolat General a Tànger. Fonts de la investigació fan referència a persones alienes al Consolat General "estan sent objecte d'una investigació per part de la policia del Marroc".

En concret, les indagacions se centren en dues treballadores espanyoles del consolat i en dos ciutadans marroquins més, que haurien actuat com a intermediaris sota la tapadora d'una agència de viatges de Tànger especialitzada en turisme. A aquesta, segons el diari digital, es contactava amb marroquins que volien residir a Espanya per oferir-los un visat amb contracte de treball a canvi de 15.000 euros. Tot i això, només els lliuraven permisos Schengen d'una durada màxima de 90 dies, de manera que als tres mesos haurien de tornar al país d'origen. Un dels sol·licitants de visats va denunciar els fets a la policia i va aportar enregistraments d'àudio de converses mantingudes a través de WhatsApp.