El Papa ha fet callar els rumors sobre la seva salut, després de llegir l'homilia de Dijous Sant sense problemes. El papa Francesc ha celebrat la missa crismal amb la qual s'obre l'anomenat Tríduum Pasqual de la Setmana Santa i ha pronunciat amb bona veu una llarga homilia, en la qual ha demanat els capellans deslliurar-se tant d'egoismes com d'ambicions, que perdonin sempre i que plorin pels altres.

En dies anteriors, el Pontífex havia preferit no llegir els discursos preparats, ja que es cansava per culpa d'uns problemes respiratoris. Això va disparar la preocupació per la seva salut, ja que va patir una grip fa unes setmanes. "Encara no puc", va dir el Papa la setmana passada, quan va rebutjar llegir la catequesi preparada per a l'audiència general. Però aquest dijous sí que ha pogut pronunciar l'homilia, que ha durat més de vint minuts.

A més, Francesc també ha visitat la presó femenina de Roma per celebrar la missa de Dijous Sant i ha rentat els peus de dotze recluses, una tradició amb la qual imita Jesús amb els seus deixebles al Sant Sopar. Les dotze dones, emocionades, han pujat a una plataforma i el Pontífex ha passat per davant d'elles per rentar i besar els seus peus. Si bé havia improvisat una breu homilia centrada en el perdó, en aquest cas sí que ha renunciat llegir-la per mor dels problemes respiratoris que encara arrossega per culpa de la grip que va patir. En tot moment se l'ha vist en cadira de rodes, pels seus coneguts problemes de mobilitat.

En la missa d'aquest dijous es commemora la institució del sagrament de l'ordre sacerdotal per Jesús durant el Sant Sopar i està dedicada a la renovació per part dels sacerdots dels vots de pobresa, castedat i obediència, de manera que en la cerimònia hi participen sobretot els capellans de la diòcesi de Roma. També s'hi beneeixen els olis dels catecúmens, dels malalts i del crisma, que es fan servir durant l'any pels baptismes, confirmacions i unció dels malalts. El papa Francesc ha beneït també les tres àmfores de plata amb els olis que seran utilitzats en les celebracions vaticanes.

Papa Francesc homilia Dijous Sant, cadira rodes / Efe
El papa Francesc arriba a la missa crismal de Dijous Sant en cadira de rodes / Efe
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!