El nom d'Oleg Tinkov, emprenedor i banquer rus, és, per a la majoria dels catalans completament desconegut pel gran públic, a menys que t'agradi molt el ciclisme, aleshores el recordaràs perquè va ser el propietari de l'equip Saxo-Tinkoff durant uns pocs anys. Però bé, aquest no és el cas, el motiu pel qual ara surt a la llum el nom d'aquest ciutadà rus és perquè en les últimes hores ha denunciat que el president de Rússia, Vladímir Putin, l'ha obligat a vendre la seva participació del 35% del banc que ell mateix va fundar, Tinkoff Bank, sota amenaces de nacionalització de l'entitat després de posicionar-se en diverses ocasions en contra de la invasió d'Ucraïna. Actualment, Tinkov es troba en un lloc segur i amb fortes mesures de seguretat, ja que comenta a l'entrevista que diversos amics seus dins dels serveis secrets russos el van advertir que la seva vida estava en perill i que podria ser assassinat pel règim de Putin.

En una entrevistaThe New York Times, Tinkov assegura que el govern rus el va obligar a vendre la seva empresa i que no va poder discutir ni el preu de la seva participació, que va ser molt baix. "Era com un ostatge", assegura el mateix Tinkov. Concretament, Tinkov va haver de vendre el seu negoci a Vladímir Potanin, un dels grans oligarques de la mineria a Rússia i, per descomptat, grandíssim amic de Putin.  De fet, en la mateixa entrevista Tinkov assegura que ell no és l'únic gran empresari rus en contra del conflicte a Ucraïna, i que molts dels seus col·legues s'han mostrat en contra de la guerra en privat, però que no s'atreveixen a exterioritzar-ho per por a les represalies. 

Què va dir Tinkov per arribar a aquest punt?

Ara bé, la gran pregunta és què va dir Tinkov que va agradar tan poc al Kremlin i a Putin com per arribar al punt d'arruïnar-li la vida per complet? Doncs bé el banquer rus va desitjar, via Instagram, que "acabi com més aviat millor la guerra, la guerra entre ortodoxos, això que és impossible imaginar", el dia de la pasqua ortodoxa. A més d'assegurar, setmanes abans en una altra publicació que "reso perquè aquests temps bojos acabin aviat". Unes sentències que han portat al Kremlin a aturar-lo pel simple fet que no està d'acord amb les seves idees. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Oleg Tinkov (@olegtinkov)

Les sentències de Tinkov contra el Kremlin no acaben aquí, ja que a les seves xarxes socials també ha assegurat que no hi ha “cap beneficiari d'aquest conflicte irracional”. “Moriran soldats i gent innocent”, afegia abans de carregar contra la situació de les forces armades russes i assegurar que el Kremlin “està en xoc”. Per acabar Tinkov assegurava que els qui donen suport a la invasió dibuixant la Z són “dimonis”. Aquesta publicació, a més, acaba amb una interpel·lació cap a tot el món occidental, demanant als governs i Estats que donin a “Putin una sortida clara per a salvar la seva cara i aturar aquesta massacre”.