L'illa Martin, a Escòcia, no té residents a temps complet però sí que rep visitants durant la temporada d'estiu. Aquesta illa deserta està buscant una persona per cuidar-la i preparar-la pels mesos d'estiu. L'illa oferia a solters i parelles amb ganes de viure aïllats del món una feina d'allò més tranquil·la. 

Isla Martin Escocia Google Maps captura

Les tasques no són moltes ja que les atraccions turístiques de l'illa per als visitants són dues platges, un petit museu, ubicat en una cabana, i un turó amb bones vistes on s'hi observen classes d'ocells poc comunes. 

L'afortunat, o afortunats, que aconsegueixin la feina es convertiran en els primers habitants fixes a l'illa dels darrers 30 anys. 

Les tasques de la feina

Les tasques són senzilles i no requereixen moltes hores al dia. Els futurs habitants d'illa Martin hauran de netejar i mantenir les tres cases de l'illa preparades per als visitants, netejar els lavabos públics, donar la benvinguda als turistes i assegurar-se de que es compleixen les mesures de protecció contra la Covid-19. 

Un total de tres hores diàries a canvi d'allotjament, 150 lliures setmanals i gaudir de tot allò que ofereix l'illa. 

Allau de sol·licituds

L'oferta era clara; el candidat havia de ser algú disposat a no gaudir de comoditats com l'aigua calenta o l'energia elèctrica i amant de l'aire lliure.  A més, ha de saber conduir vaixells de motor, ja que serà el seu únic mitjà de transport per sortir d'illa Martin. 

FACEBOOK Isla Martin Escocia anuncio trabajo

L'allau de sol·licituds ha fet que hagin tancat l'aplicació abans d'hora, ja que en un principi es podia aplicar fins a l'1 de juny.

Aquesta illa deshabitada de Loch Broom, a la costa oest d'Escòcia, és la més propera a la localitat d'Ullapool. Amb només 161 hectàrees de grandària (8743 metres quadrats), es troba sota els penya-segats de Beinn Mhor Coigach i davant de l'antic fort víking de Dun Canna.

Segons explica el 324, l'illa va quedar deshabitada a finals dels anys quaranta, després que es clausurés el molí per una explosió. Als anys seixanta, una particular, Monica Goldsmith, va comprar l'illa amb finalitats de conservació natural. El 1980 va donar-la a la Reial Societat per a la Protecció de les Aus, i van introduir un ambiciós programa de protecció d'aus i de regeneració de boscos. 

 

Foto principal: L'illa Martin, a Escòcia / Google Maps