El raper estatunidenc Kanye West, actualment conegut com a Ye, es torna a situar en el centre de la polèmica, ara per alabar Adolf Hitler. En una entrevista publicada aquest dijous del programa propagandístic de teories conspiranoiques i discursos d'odi InfoWars, West ha negat l'existència de l'Holocaust i ha fet comentaris antisemites. Ye també ha defensat que "els nazis també van fer coses bones" i que, de fet, Hitler li "agrada" perquè, entre altres coses, "va néixer cristià". El presentador de l'espai, Alex Jones, dirigint-se a West ha afirmat "no ets Hitler, no ets nazi", i el raper ha contestat que veu coses bones sobre Hitler. "Tots els éssers humans tenen una mica de valor que van portar a la taula, especialment Hitler", ha afegit el raper, que pensa que "hem de deixar d'insultar als nazis tota l'estona". West ha aparegut amb la cara completament tapada amb un passamuntanyes i les mans tapades amb guants en aquesta entrevista transmesa en streaming en la qual ha compartit taula amb el supremacista blanc, Nick Fuentes. 

Negació de l'Holocaust

El discurs de Kanye West no ha canviat en cap moment des de l'inici de l'entrevista. En un moment, fins i tot, ha matisat que en realitat no li interessa tant Hitler, però que el considera "un tipus genial" amb "vestit genial", i a més ha afirmat que "era un gran arquitecte". Abans d'un tall publicitari, Jones ha afirmat que el raper tenia un fetitxisme cap a Hitler, i ell ha reconegut "m'agrada Hitler. Jo soc un nazi", ha afirmat el músic davant de Jones que ha contestat indignat: "Disculpa, estàs redoblant l'aposta". West ha continuat desbarrant i ha assegurat que "el que va passar no va ser un Holocaust, mirem els fets sobre això. Hitler té moltes qualitats positives". A més, ha negat que el dictador matés a sis milions de jueus, "això és fàcticament incorrecte". En un altre moment, el raper ha indicat que no li agrada que es posi la paraula "malvat" al costat de nazi: "Estimo la gent jueva, però també estimo els nazis", ha afirmat.

Ye s'ha mostrat molt crític amb "els sionistes" durant la seva xerrada. "Els jueus no em diran que poden estimar-nos, i poden estimar el que els estem fent amb els contractes, i poden estimar el que estem promovent amb la pornografia", ha avançat. Segons el raper, cal aplaudir a Hitler perquè "va inventar les autopistes" i "el micròfon" que ell utilitza com a músic. "No pots dir en veu alta que aquesta persona, alguna vegada va fer una cosa bona, i vull posar fi a això", ha valorat.

Compte de Twitter suspesa 

El raper no ha tingut prou en fer aquestes declaracions en el programa de Jones, sinó que també ha compartit al seu compte de Twitter una imatge amb un disseny que barreja una esvàstica amb l'estrella de David. La reacció per part de la xarxa d'Elon Musk ha estat immediata, ha suspès el seu compte. "Vaig fer el millor que vaig poder. Malgrat això, ha tornat a violar la nostra regla contra la incitació a la violència. El compte serà suspès", va expressar el propietari de la xarxa social, en la qual el perfil del raper apareix ja com cancel·lada. Ye ha estat un dels diversos usuaris de Twitter d'alt perfil, al qual han suspès el compte, però en aquest cas no és la primera vegada, sinó que Ye va tornar a la xarxa social el passat 21 de novembre, després d'haver estat restringit anteriorment per piular un missatge antisemita.  

tweet Kanye West

Protagonista des de fa anys de titulars tant per la seva música, la seva marca de moda o la seva vida personal com per les seves recurrents sortides de to, un Kanye West més embojit que mai ha fet saltar en les últimes setmanes totes les alarmes per un reguitzell de comentaris racistes i antisemites.  Aquests comentaris han fet que l'artista hagi perdut milions de dòlars en contractes amb marques, que han cancel·lat els acords que tenien amb el raper. A més, Ye va estar la setmana passada a la residència de l'expresident dels Estats Units Donald Trump a Mar-a-Lago juntament amb el nacionalista Nick Fuentes, conegut per les seves postures antisemites, en un sopar que ha estat criticat per sectors del Partit Republicà.