La nova missió espacial Artemis, hereva de la famosa Apol·lo que va portar l'home per primer cop a la Lluna, està a punt de començar aquest 29 d'agost, amb el primer llançament d'un coet. Amb tot, el seu gran objectiu és que els humans tornin a trepitjar la lluna, quelcom que es va fer per últim cop ara ja fa 50 anys, el desembre de 1972, però amb una novetat. Fins ara, només homes blancs havien aconseguit aquesta fita històrica i que va suposar un abans i un després en la història de la humanitat. Ara, però, el propòsit de la NASA és que a la Lluna hi arribi una representació real de la Terra (o almenys una mica més representativa del que es va enviar entre 1969 i 1972) i per això també formaran part de la missió Artemis una dona i un home negre. I clar, fins ara, la roba dels astronautes havia estat només pensada per homes, quelcom que ara canviarà amb l'arribada (si tot va bé el 2025) de la primera dona a la lluna

Segons ha explicat el científic argentí encarregat de dissenyar aquesta mena de vestits, Pablo de León, al diari Télam, s'han adaptat els vestits del programa Artemis i ara la intenció és desenvolupar noves tecnologies d'impressió 3D per fer-los personalitzats. El coet que s'enlaira aquest dilluns 29 és un vol de prova no tripulat, però els astronautes que participin de les missions del programa portaran un vestit espacial de color taronja ben brillant que ha estat batejat com a Prion Crew Survival System. 

La primera dona a la Lluna tindrà un vestit especial de la NASA

El mateix dissenyador destaca que si bé als anys 60 i 70, quan en total 12 astronautes van arribar a trepitjar la Lluna, eren tots homes, ara el seu vestit ha estat dissenyat per un ajustament personalitzat i està equipat d'innovadores característiques tecnològiques per a ajudar a protegir els astronautes el dia del llançament, en situacions d'emergència i també en els moments de més risc, tal com ha detallat la NASA. 

Abans, la indumentària de la NASA estava feta a partir de mides estàndards i basada en les taules de la Força Aèria, a banda, evidentment, d'estar pensants només per homes. Ara, com que els cossos dels astronautes són molts més diversos s'ha canviat la manera de treballar i els vestits estan fets a mida, així s'admeten molt millor a cadascun dels tripulants. Una de les propostes del dissenyador argentí és escanejar el cos dels astronautes en tres dimensions i a partir d'aquí, dissenyar un vestit que sigui exactament per ell. O ella. 

 

A la foto principal, una dona astronauta participa en una missió de la NASA a Zhezkazgan