Els humans hem aconseguit acumular grans quantitats de brossa. La muntanya més alta de l'Índia, coneguda com l'"Everest de brossa" és ara tan alta que ha començat a disparar llums d'alerta. Sobretot, pels avions. L'any passat es va demanar d'instal·lar unes llums d'advertència precisament per evitar accidents aeris. I de fet, els experts calculen que l'any que ve ja serà més alta que el Taj Mahal.

Aquesta muntanya de brossa té gairebé el tamany de 40 camps de futbol, amb una altura de més de 65 metres. I cada any, s'eleva 10 metres més. El Taj Mahal té 73 metres i és per això que calculen que l'any 2020, l'Everest de l'Índia, el superarà.

A banda de l'acumulació de brossa, a la "muntanya" hi són comuns els incendis de gas metà, segons ha informat l'agència AFP. A més també hi ha un líquid tòxic que generen les escombraries que es filtra en un canal local.

Molts veïns de la zona ja s'han queixat de les dificultats respiratòries que suposa aquesta acumulació de residus. Els grups de defensa del medi ambient ja han demanat diverses vegades que es tanqui l'abocador i han exposat que no és segur per a ningú viure en un radi de cinc quilòmetres perquè representa un risc significatiu per a la salud, assegura el canal RT. 

L'abocador de Ghazipur, com l'anomenen, es va obrir per primera vegada a les afores de Nova Delhi l'any 1984 i es va tancar quan va assolir la seva capacitat màxima l'any 2002. Ara bé, els camions continuen arribant amb gairebé 2.000 tonelades de brossa al dia, segons recull el canal ruso. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat