Almenys 29 morts en un nou atac al camp de refugiats de Jabalia, ara contra una escola de l'ONU. Es tracta del campament més gran de la Franja de Gaza, que aquest dijous hauria rebut el tercer bombardeig en tres dies. El primer d'ells va tenir lloc dilluns, quan Israel va admetre l'atac contra Jabalia per eliminar un comandament de Hamàs. Ara per ara, l'exèrcit israelià encara no s'ha pronunciat sobre el bombardeig d'aquest dijous.

🔴 Guerra entre Israel i Hamàs, DIRECTE | Última hora del conflicte i els atacs a Gaza

Segons l'agència palestina de notícies WAFA, almenys 27 persones han mort en l'atac contra l'escola i altres dues persones han perdut la vida en un cotxe afectat pel bombardeig. Per la seva banda, l'agència Maan ha identificat el centre com a una instal·lació de l'agència de l'ONU per als refugiats palestins a l'Orient Mitjà (UNRWA). El mateix organisme ha confirmat l'agressió contra la seva escola a Jabalia, "matant almenys 20 persones". Aquest dimecres, l'UNRWA va confirmar la mort de 70 dels seus treballadors a la Franja de Gaza. "És el nombre més elevat de cooperants de les Nacions Unides morts en un conflicte en tan poc temps", va denunciar l'agència.

En aquesta línia, l'UNRWA ha denunciat aquest dijous que al voltant de 690.000 desplaçats interns es troben refugiats en 149 instal·lacions seves. "Els nostres refugis estan quatre vegades per sobre de la seva capacitat i les condicions de sobrepoblació segueixen creant greus preocupacions a nivell sanitari i de protecció", ha lamentat l'agència. El comissionat de l'organisme, Philippe Lazzarini, va visitar aquest dimecres la Franja de Gaza per primera vegada i va assegurar que va ser un dels seus dies més "tristos" en la seva tasca humanitària.

Abans del bombardeig d'aquest dijous, les autoritats de la Franja de Gaza (controlada per Hamàs) han indicat que 195 persones han mort en els dos atacs anteriors —que van deixar 777 ferits i 120 desapareguts, de manera que el balanç de morts podria augmentar. L'exèrcit israelià va assegurar que el bombardeig de dimarts es va saldar amb la mort de "prop de 50 terroristes", entre els quals hi havia el comandant del Batalló Central Jabalia de Hamàs, Ibrahim Biari, "un dels líders" dels atacs del 7 d'octubre. Israel també va reconèixer que l'atac va causar una xifra no especificada de víctimes civils.

 

Imatge principal: imatge del bombardeig del passat dimarts contra el campament de refugiats de Jabalia / Efe