El Partit Republicà dels EUA ha omplert el seu compte a la xarxa social X de vídeos amb aparents badades del president nord-americà, Joe Biden, durant la cimera del G7, inclòs un moment en què la primera ministra d'Itàlia, Giorgia Meloni, ha hagut d'apropar-se a ell perquè posés per a una foto. Aquest moment concret s'ha produït durant una exhibició aèria de paracaigudistes a la qual han anat els líders del Grup dels Set en concloure la primera jornada de la cimera que se celebra a la regió de la Pulla, al sud d'Itàlia.

En aquesta exhibició, cada paracaigudista ha desplegat al cel la bandera d'un dels membres del G7, que inclou els Estats Units, el Japó, Alemanya, el Regne Unit, França, Itàlia i el Canadà, a més de la Unió Europea (UE). Quan els paracaigudistes han arribat a terra, Biden s'ha separat una mica del grup dels altres líders i ha aixecat el polze en gest d'aprovació cap a alguns dels paracaigudistes que estaven recollint els seus paracaigudes del terra, segons imatges transmeses pel portal CSPAN.

Meloni, al rescat

En aquell moment, Meloni s'ha apropat a Biden i li ha tocat un braç perquè es tornés a apropar al grup i s'unís a una foto amb la resta dels líders. Biden, que als seus 81 anys és el president de més edat en la història dels Estats Units, busca la seva reelecció en les eleccions del proper novembre. En cas de guanyar els comicis, el demòcrata conclouria el seu segon mandat amb 86 anys.

El mandatari ha tingut algunes badades cridaneres en el passat. Per exemple, el setembre de 2022, durant un esdeveniment en la Casa Blanca, va preguntar si entre el públic hi havia Jackie Walorski, una congressista republicana que havia mort més d'un mes abans. Segons els sondejos, cada vegada més votants, inclosos demòcrates, veuen amb preocupació la capacitat de Biden per exercir el càrrec durant quatre anys més. Una enquesta publicada en març pel New York Times i Siena College revela que el 73 % de tots els votants registrats creuen que Biden és massa gran per ser efectiu en el càrrec.

La primera jornada de cimera dels líders del G7 al sud italià ha acabat amb un sopar de gala al castell de Bríndisi, després de gaudir d'una exhibició aèria en la qual s'han desplegat les banderes del grup. El president de la República italiana, Sergio Mattarella, s'ha desplaçat a la regió de la Pulla per brindar als seus convidats un sopar al castell 'Svevo', una fortificació a la vora del mar Adriàtic. Al sopar no hi ha assistit el president nord-americà, Joe Biden, però sí que ho han fet la resta del grup, com el canceller alemany, Olaf Scholz amb la seva esposa Britta Ernst, o el primer ministre britànic, Rishi Sunak; el canadenc Justin Trudeau, i el president francès Emmanuel Macron, aquests tres en solitari.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!