El ministre d'Interior de França ha acusat Karim Benzema de tenir vincles amb un grup terrorista, en el context del conflicte entre Israel i Hamàs. "El senyor Karim Benzema té vincles notoris, com tots sabem, amb els Germans Musulmans", ha assegurat Gérald Darmanin aquest dimarts en una entrevista televisiva a CNews. Les declaracions arriben dos dies després que l'exfutbolista del Reial Madrid mostrés el seu suport als "habitants de Gaza, que tornen a ser víctimes d'aquests bombardeigs injustos que no perdonen dones ni nens".

El missatge que Benzema va publicar a Twitter no va agradar a molta gent, com l'exporter israelià del Mallorca Dudu Aouate —que va insultar-lo en cinc idiomes diferents: hebreu, francès, anglès, àrab i espanyol. Ara ha sigut el torn del ministre d'Interior francès, que l'ha acusat de tenir lligams estrets amb una organització terrorista.

Qui són els Germans Musulmans

Darmanin no el vincula amb un grup terrorista qualsevol. El vincula amb els Germans Musulmans, una organització fundada a Egipte a principis del segle passat i que s'ha estès a altres països àrabs com Síria, Palestina, Jordània, l'Iraq, el Kurdistan, la península Aràbiga, Algèria, el Sudan, Somàlia, Tunísia i Líbia. La seva ideologia fundacional està basada en l'establiment d'un estat islàmic basat en la xaria i van ser uns dels responsables de la creació de Hamàs, alhora que són sospitosos d'haver creat Al-Qaeda. Ara per ara han optat per una metodologia no violenta.

Benzema juga actualment a l'Aràbia Saudí. Va marxar del Reial Madrid aquest estiu, després d'acceptar una oferta estratosfèrica de l'Al-Ittihad FC Jeddah i posar punt final a 14 temporades al conjunt blanc —que li van servir per guanyar la Pilota d'Or. La seva carrera esportiva ha sigut impecable, però no es pot dir el mateix de la seva vida personal. El 2010 va ser acusat de mantenir relacions sexuals amb una prostituta menor d'edat, mentre que el 2015 va ser vinculat a un cas d'extorsió contra el també futbolista francès Mathieu Valbuena: va demanar-li diners a canvi de no fer públic un vídeo sexual. Arran d'aquest cas, el jugador va ser vetat de la seva selecció. Una selecció que realment no se sentia seva, com ja va reconèixer l'any 2006: ell se sent d'Algèria.