El president dels EUA, Barack Obama, ha omplert avui d'estrelles la Casa Blanca per a la seva última cerimònia de lliurament de la Medalla de la Llibertat, en la que va homenatjar a la llegenda del bàsquet Michael Jordan, als actors Robert de Niro, Robert Redford i Tom Hanks i al músic Bruce Springsteen, entre altres.

Obama ha congregat 21 persones per lliurar-los l'honor més gran|important que pot atorgar-se a un civil als Estats Units, i es va convertir al seu torn en el president nord-americà que més Medalles de la Llibertat ha lliurat durant el seu mandat, amb almenys 114.

"Tothom en aquest escenari ha aconseguit commoure'm personalment d'una forma molt poderosa, en formes que probablement no poden imaginar-se. M'han ajudat a ser qui sóc", ha dit Obama en concloure la cerimònia a la Sala Est de la Casa Blanca.

Estadounideneses extraordinaris

Entre els homenatjats hi va haver també la cantant Diana Ross, els filantrops Bill i Melinda Gates, l'arquitecte Frank Gehry, el jugador de bàsquet Kareem Abdul-Jabbar, l'actriu Cicely Tyson i el rector del Miami Dade College (MDC), el cubà Eduardo Padrón.

"Són nord-americans extraordinaris, que ens han inspirat, ens han unit i ens han empès cap al progrés. Són innovadors i artistes, servidors públics, atletes o coneguts actors de mètode com el tipus que va sortir en 'Space Jam', va fer broma Obama amb referència a l'aparició de Michael Jordan en aquesta pel·lícula el 1996.

Obama va destacar les qualitats dels guardonats un per un: del jugador més popular de la història de la NBA va assegurar que "hi ha una raó per la que la gent diu 'ets el Michael Jordan d'alguna cosa', perquè personifica "el que significa ser realment bo en alguna cosa".