La cancellera alemanya, Angela Merkel, ha anunciat aquest diumenge que queda suspesa la venda d'armes d'Alemanya a l'Aràbia Saudita fins que no aclareixi la mort del periodista Jamal Khashoggi, el dia 2 d'octubre al consolat saudita a Istambul. "Les exportacions d'armes [a l'Aràbia Saudita] no poden tenir lloc en les circumstàncies actuals", ha afirmat la cancellera.

Londres, París i Berlín havien assenyalat hores abans en un comunicat conjunt que hi ha "una necessitat urgent d'aclarir" les circumstàncies de la mort "inacceptable" del periodista saudita, crític amb la monarquia del seu país, mentre es manté l'escepticisme per les explicacions de Riad.

"Prenem nota de la declaració dels saudites que presenta les seves conclusions preliminars", han declarat els tres països en el comunicat. "Però resta una necessitat urgent d'aclariment sobre què va succeir exactament el 2 d'octubre, més enllà de les hipòtesis fins ara esmentades per la investigació saudita, que necessiten el suport de fets perquè puguin ser considerades creïbles".