El president francès, Emmanuel Macron, ha anunciat aquest dimecres el tancament de les escoles durant 3 setmanes, i l'estesa de les mesures de restricció que operaven a 19 departaments, al conjunt de França. Macron ha anunciat les mesures a causa del repunt de la Covid en les últimes setmanes.

El govern francès alterarà el calendari escolar per tancar tots els centres educatius estenent les anomenades vacances de primavera, amb la qual cosa en total seran 4 setmanes. Els alumnes d'infantil i primària reprendran les classes presencials el 26 d'abril. Aquest dia també tornaran les classes de secundària i batxillerat de forma virtual, amb l'objectiu de tornar als centres d'ensenyament el 3 de maig. El tancament començarà dimarts vinent, perquè Dilluns de Pasqua és festiu a França, igual que a Catalunya.

Les mesures també impliquen, a partir del 3 d'abril i fins al 2 de maig, establir el toc de queda a les 19 hores, el teletreball sistemàtic en el món econòmic, i el tancament de comerços no-essencials. Igualment queden prohibits els desplaçaments inter-regionals a partir del 5 d'abril, si no hi ha un motiu imperiós, i els desplaçaments diaris més enllà dels 10 kilòmetres des del domicili, sense causa raonada. 

"Si els parlo a vostès aquesta nit, és per cridar a la mobilització de tothom aquest mes d'abril, on ens hi estem jugant molt", ha manifestat Macron en el seu discurs televisat des de l'Elisi. Ha insistit en la gravetat que representa la soca britànica i ha detallat les noves mesures per "veure la llum al final del túnel". "Un 44% de les persones en reanimació tenen ara mateix menys de 50 anys", ha advertit.

El president francès ha assegurat que la reobertura de les activitats culturals i la restauració es realitzarà a partir de la segona quinzena de maig. "Sé que hi ha molt cansament, i és normal", ha reconegut Macron. "Ens mobilitzem perquè l'èxit d'aquest mes d'abril i aquesta estratègia depèn de cadascú de nosaltres", ha afegit. 

El president francès ha explicat que 8,5 milions de francesos han rebut almenys una dosi de la vacuna i 3 milions han estat inoculats amb la pauta completa. "L'objectiu és vacunar el més ràpid possible als que més ho necessiten. Els més fràgils i els més grans". Les persones entre 60 i 69 començaran a ser vacunades el 16 d'abril. Les que tenen entre 50 i 59 anys seran citades a partir del 15 de maig.