Liz Truss, primera ministra del Regne Unit, està tenint un mandat molt convuls. Si bé porta poc en el càrrec, les seves decisions han aixecat polseguera dins i fora del seu partit. El principal focus de disputa ha estat com la nova primera ministra es plantejava afrontar a crisi actual. El seu pla fiscal que afavoria als rics ha estat durament criticat i ha provocat un terratrèmol a l'Executiu de Truss que s'ha saldat amb el cap del seu antic ministre d'Economia,  Kwasi Kwarteng. Mentre un gran grup dels conservadors demanen la partida de Truss al poc d'arribar al càrrec, la mandatària no obre la porta ni a la seva dimissió ni a la convocatòria de noves eleccions i ja ha anomenat un substitut per Kwarteng, Jeremy Hunt, qui ja ha advertit que prendrà decisions dures

Hunt ha afirmat que el govern ha de ser "honest amb la gent" i, per això, ha d'alertar que haurà d'adoptar mesures dures. Malgrat tot, ha subratllat que la seva principal preocupació serà "com protegir i ajudar les famílies, les empreses i la gent que estiguin en dificultats". "El meu focus està en el creixement recolzat en l'estabilitat. L'impuls per fer créixer l'economia és correcte (...) però vam anar massa lluny, massa ràpid", ha assegurat. 

El nou ministre ha reconegut "errors" en el pla fiscal del seu predecessor, els quals planeja remeiar en la nova versió que vol presentar el 31 d'octubre. "Va ser un error rebaixar la taxa (del 45% al ​​40%) als més rics quan demanaríem decisions difícils en impostos i despesa", ha remarcat. A més ha avançat: "La despesa no pujarà tant com la gent vol, i caldrà buscar més estalvis, i tampoc tindrem les baixades d'impostos que jo esperava, i per això n'hi haurà alguns que hauran de pujar. Aquesta és la realitat de la situació a la qual ens enfrontem".

El malestar dels conservadors sèniors

Mentre Truss intenta controlar els danys que ha causat el pla fiscal amb el nomenament de Hunt, els conservadors sèniors del seu partit estudien el futur de la primera ministra. Segons informa The Guardian, la bella guàrdia conservadora planeja diverses reunions aquesta setmana vinent sobre una "missió de rescat" del partit. Aquesta missió passaria per eliminar Liz Truss. 

"És al càrrec, però no té el control", han afirmat alguns d'aquests conservadors. La nova era d'austeritat que ha anunciat Hunt, lluny de seduir-los els ha posat encara més alerta.  Alguns dels més crítics del partit estarien amenaçant de fer pública la seva posició, fet suposaria una nova fractura pública del partit.