ÚLTIMA HORA | Segueix el minut a minut del conflicte Rússia - Ucraïna
Vint dies després de l'inici de la invasió russa, els bombardejos sobre la capital es fan més intensos. Des de l'inici de l'atac de Putin Kíiv ha estat en punt de mira de les tropes russes i ha patit atacs puntuals, com el projectil dirigit a la torre de televisió de la ciutat, que va acabar amb la vida de diverses persones. Tot i això, els atacs que està vivint en les darreres hores són més continuats i fan patir per un possible setge a la capital. La matinada i el matí d'aquest dimarts les explosions s'han anat sentint en diversos districtes de la ciutat, segons informen mitjans locals. 

Segons l'agència ucraïnesa Ukrinform, la nit del 15 de març "es va produir un nou atac aeri contra Kíev, després de la qual cosa es van sentir explosions a diversos districtes de la capital". El mitjà cita com a mínim 4 explosions i publica fotografies d'un edifici residencial en flames. Abans, segons el canal Ucraïna 24, s'havien sentit diverses explosions als barris de l'oest de la ciutat, segons aquest canal per l'impacte de míssils. El The Kyiv Independent, assegura que vora les sis del matí, un projectil ha impactat contra un edifici residencial i que l'ona explosiva d'una altra bomba ha danyat la façana de l'estació de metro de Lukyanivska. 

TUITs bombardeos kyiv 15 marzo

Tot plegat succeeix l'endemà que un bombardeig rus sobre la capital destrossés un edifici residencial en un barri obrer. Després de l'atac rus, el bloc d'apartaments va incendiar-se i els bombers van haver d'intervenir per sufocar el foc i evacuar als supervivents. Les autoritats ucraïneses van denunciar que no es tractava de cap edifici amb finalitats estratègiques o militars, sinó un atac directe contra la població civil. 

Ofensiva a tot el país

Els bombardejos russos no es limiten només a Kíiv i els seus afores. El setge sobre Mariúpol està sent un dels més cruents d'aquesta guerra. La ciutat portuària ha estat aïllada i no només els constants atacs estan acabant amb la vida dels habitants que encara queden, sinó que la falta de subministraments està debilitant la població. 

Mariúpol s'està convertint en la cara més visible de la crueltat de les tropes russes i els seus crims de guerra, però no és l'única. Segons aquesta Ucraïna 24, també es van sentir les sirenes aèries aquesta matinada a Odessa, al sud del país, i Uman, al centre. NEXTA també ha publicat vídeos dels bombardejos que han tingut lloc aquesta nit a Khàrkiv. 

 

Continua el diàleg 

La delegació ucraïnesa a les negociacions amb Rússia van informar el dilluns que les converses sobre la guerra i un possible armistici han estat suspeses amb el compromís de reprendre-les aquest dimarts. "En les negociacions hem pres una pausa tècnica fins demà per a un treball addicional als subgrups i per concretar determinades definicions. Les negociacions continuen", va assegurar al seu compte de Telegram Mikhaïl Podoliak, assessor de l'oficina del president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, segons recull Efe. Es tracta d'una pausa en les negociacions més esperançadora que en ocasions anteriors.