Mentre els Estats Units i la resta del món esperen per veure qui guanya la cursa a la Casa Blanca entre Donald Trump i Joe Biden, Kanye West, que en els últims mesos va flirtejar de manera erràtica amb optar a la Presidència nord-americana, va indicar que ja mira al que pugui passar en quatre anys.

"KANYE 2024". Aquest va ser el missatge que va escriure dimarts a la nit el raper en el seu compte de Twitter, on té 30,9 milions de seguidors. Abans d'aquesta publicació, West va dedicar la jornada electoral a publicar diverses imatges sobre la seva cita amb les urnes.

"Avui voto per primera vegada en la meva vida en unes eleccions presidencials dels EUA. I voto per algú en qui de veritat confio... per mi", va escriure a primera hora de dimarts.

Posteriorment va compartir un vídeo en el qual es veia que havia posat el seu nom a la papereta i també va divulgar una fotografia amb el tradicional adhesiu als EUA de "jo vaig votar".

60.000 vots

Mitjans nord-americans han assenyalat avui que West va obtenir uns 60.000 vots en la desena d'estats en els quals el seu nom sí va entrar finalment de manera oficial entre els candidats després de diversos mesos d'anades i vingudes sobre si el músic volia de veritat optar a arribar a la Casa Blanca com a independent.

Les seves desconcertants aspiracions polítiques unides a un comportament molt estrany i impredictible a les xarxes socials han fet sonar les alarmes entorn de la salut mental de West, que està considerat com un dels rapers més importants i influents de la història.

Fins al moment les projeccions dels mitjans de comunicació nord-americans assenyalaven que el candidat del Partit Demòcrata, Joe Biden, comptava amb 248 compromissaris al Col·legi Electoral, davant els 213 del president i candidat republicà Donald Trump.

Qualsevol dels candidats necessita 270 compromissaris per convertir-se en el pròxim president dels Estats Units.