Itàlia està patint un fort repunt del virus en els últims dies. Aquest dimecres el país ha registrat 887 morts per coronavirus en només un dia. A més, segons el butlletí del Ministeri de Sanitat, s'han confirmat gairebé 17.000 nous contagis.

La xifra de 887 de morts és una de les pitjors del que va de pandèmia al país, només superada pels 993 del passat 3 de desembre i en diversos moments del mes de març. El balanç actual de víctimes mortals és de 62.626.

Prop de 700.000 d'infectats de Covid

En aquests moments a Itàlia hi ha 696.527 persones amb coronavirus, però la immensa majoria es troba a casa seva sense símptomes. D'altra banda, s'han confirmat 16.999 nous contagis, l'augment més important dels últims cinc dies. Encara que el nombre creixent de les infeccions respon a un augment de les proves diagnòstiques, 171.000 des d'ahir, són xifres molt altes. La taxa de positivitat sobre el total de test va ser aquest dimecres del 10,77 %.

Continuen reduint-se la pressió als hospitals italians, on hi ha 32.379 persones ingressades, 594 menys, que el dia anterior, i 3.291 reben Cures Intensives 29 menys que el dia anterior.

En total al país s'han encomanat ja 1.787.147 persones des del començament de la crisi, a mitjans del mes de febrer. Les regions més afectades tornen a ser, per aquest ordre, Vèneto, la Llombardia i el Laci, amb 4.197, 2.093 i 1.488 casos positius l'últim dia, respectivament.

S'espera que l'epicentre, la Llombardia, que fa un mes va quedar confinada com a regió en "color vermell" per l'elevat nombre d'infeccions que registrava, a partir de diumenge sigui qualificada en el nivell de menor risc per la millora de les seves xifres.

Quan va arribar el virus a Itàlia?

D'altra banda, es continuen coneixent més dades sobre la circulació del virus pel país. Avui s'ha sabut que un nen de quatre anys de Milà tenia ja el coronavirus el 21 de novembre de 2019, però es va creure que es tractava de xarampió.

Tanmateix hi ha informes en els quals s'apunta al fet que el patogen ja estava a Itàlia des d'abans. El passat 15 de novembre l'Institut de Tumors de Milà i la Universitat de Siena van assegurar que el virus del SARS-CoV-2 circulava a Itàlia ja el setembre de 2019, gairebé mig any abans que al febrer es detectessin els primers casos a la localitat llombarda de Codogno.

Fotografia principal: Coronavirus Itàlia / Efe