L'atac aeri que Israel ha llançat aquest divendres contra l'Iran tenia la intenció de demostrar a Teheran que els israelians tenen capacitat d'arribar amb les seves armes al centre del país persa, ha informat avui The Washington Post. El diari nord-americà ha assegurat que una font oficial israeliana ha confirmat l'atac aeri que el seu Exèrcit ha dut a terme a l'interior de l'Iran, en represàlia pel bombardeig iranià contra Israel de dissabte passat.

🔴 Atac d'Israel a l'Iran, DIRECTE | Última hora del conflicte a l'Orient Mitjà
 

La font, que no ha volgut ser identificada, ha dit que no s'ha determinat si l'atac ha causat danys en algun punt de l'interior de l'Iran. No obstant això, ha precisat que l'ofensiva tenia per objectiu demostrar a l'Iran que Israel tenia la capacitat d'atacar dins del país. Encara que diversos mitjans nord-americans han confirmat l'atac israelià, fins al moment, ni el govern d'aquest país ni el Pentàgon no han reconegut oficialment l'operació.

Les instal·lacions nuclears estan fora de perill

L'Iran ha activat les seves defenses i només ha afirmat que s'havien produït explosions a la ciutat d'Esfahan, al centre del país, però que les instal·lacions nuclears iranianes eren segures. L'Agència Espacial de l'Iran també ha negat un atac amb míssils, en contra de les informacions procedents dels Estats Units que asseguraven que Israel havia llançat projectils contra sòl iranià. L'Iran ha explicat que les defenses aèries han fet caure diversos drons. "Fins ara no s'ha informat de cap impacte o explosió a gran escala causat per cap amenaça aèria", ha afirmat l'agència estatal IRNA.

Els aeroports tornen a la normalitat

Enmig de la confusió sobre el que està succeint, les autoritats d'aviació de l'Iran han suspès inicialment els vols en almenys tres ciutats del país, entre elles Teheran i el seu aeroport internacional, encara que hores més tard han decidit obrir-los de nou. "S'han reprès els vols a l'Aeroport Internacional Imam Khomeini", ha dit el director de relacions públiques de l'aeròdrom, Javad Salehi, segons indica l'agència Mehr. Per la seva part, el director de relacions públiques de la Companyia d'Aeroports de l'Iran, Reza Kargar, ha indicat que també s'han reprès els vols a l'aeròdrom local de Mehrabad de la capital. També han reobert els aeroports de Shiraz Esfahan, on s'ha sentit una "forta explosió" que ha conduït al tancament dels aeròdroms.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!