Israel i Hamàs han confirmat que la treva en la Franja de Gaza continua, la qual cosa permetrà alliberar més ostatges i excarcerar més presos palestins, després de sis dies d'alto el foc que expiraven aquest dijous a les 7.00 hora local (5 GMT). "A la llum dels esforços dels mediadors per a continuar el procés d'alliberament dels ostatges i subjecte als termes de l'acord, l'alto el foc continuarà", ha indicat l'Exèrcit israelià en un breu comunicat, en el qual no especifica per quant temps s'estén la treva. Per part seva, el grup islamista Hamàs s'ha limitat a confirmar en una nota en el seu canal de Telegram que "s'ha acordat ampliar la treva a un setè dia".

Segons els termes de l'acord, Hamàs ha d'alliberar almenys 10 ostatges per cada dia addicional de pausa en els combats; mentre que Israel ha d'excarcerar a 30 presoners palestins per cada desena de segrestats. El Gabinet de Guerra d'Israel va decidir anit per unanimitat que si no es lliura una llista abans de les 7 hores (5 GMT) "com es va acordar en l'esquema inicial", els combats es reprendran "immediatament", segons ha informat l'oficina del primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu. "Fa poc temps Israel ha rebut una llista de dones i nens d'acord amb els termes de l'acord i, per tant, la treva continuarà", agrega el comunicat.

Alliberats 97 captius de Hamàs i 210 presos israelians

Anit, mentre seguien les negociacions, Hamàs va alliberar deu ostatges israelians, a més de quatre tailandesos, i unes hores abans havia lliurat a la Creu Roja a dues dones rus-israelianes, a través d'un acord paral·lel amb el mandatari rus, Vladímir Putin. En resposta a l'alliberament dels deu israelians en el marc de l'acord entre Israel i Hamàs, mediat per Qatar, Egipte i els EUA, les autoritats israelianes han excarcerat a 30 presos palestins, 15 dones i 15 menors. Des de divendres passat s'han alliberat 210 presos palestins de les presons, totes dones i nens, com a part del pacte de bescanvi per ostatges israelians captius a Gaza per les milícies palestines. En total, s'han alliberat ja 97 captius a Gaza, entre ells 73 israelians i 24 estrangers —23 tailandesos i un filipí—. Es creu que en la Franja encara hi ha uns 145 captius.

Dues hores abans que vencés en termini i es confirmés que la treva continuava vigent per un dia més, Hamàs va anunciar que Israel havia rebutjat en les llargues negociacions nocturnes la seva oferta d'alliberar set dones i nens, juntament amb els cossos d'altres tres israelians. El grup no va especificar a qui corresponien els cadàvers, però ahir va assegurar que els tres membres de la família argentina-israeliana Bibas, la mare i els dos fills, de quatre anys i un bebè de deu mesos, havien mort en els bombardejos israelians. L'Exèrcit israelià va dir que no havia pogut verificar la informació.