El president egipci Abdel Fattah al-Sisi i el Papa copte Tawadros II han inaugurat aquest cap de setmana la nova catedral copta de la Nativitat al Caire, un fet de gran transcendència tenint en compte la pressió violenta gihadista que existeix al país contra els cristians egipcis. La nova catedral serà l'església més gran del Pròxim Orient.

El president egipci ha fet un gest cap als coptes i ha participat en la litúrgia de Nadal, que en el calendari copte se celebra el dia 6 de gener, setmanes després que el Nadal catòlic o protestant. Al-Sisi no ha dubtat a afirmar en el seu discurs que "vosaltres sou la nostra família". Al-Sisi ha estat el primer president egipci que ha participat en la litúrgia dels coptes, i aquest cop ha estat la quarta vegada que ho fa.

La catedral ha estat construïda per la mateixa presidència egípcia i enginyers de l'exèrcit, després que des de 2016 un centenar de cristians orientals coptes han estat assassinats per gihadistes islàmics. Durant dècades havien existit problemes burocràtics per construir esglésies a Egipte, per primar l'islam, però l'agost passat el Parlament egipci va eliminar els límits.

El disseny de la catedral segueix la tradició copta de la barca de Noè, i dona la imatge de l'església com una barca que navega per la Història. 

Els coptes són el col·lectiu més antic d'Egipte, i la seva llengua -ara d'ús litúrgic- està emparentada amb la que utilitzaven els antics egipcis.