Milers de ciutadans s'han manifestat als carrers de Hong Kong per protestar per la llei de seguretat nacional que planeja aplicar el govern de Pequín i que restaria llibertats als ciutadans de l'antiga colònia britànica. La policia de la ciutat ha llançat gasos lacrimògens i ha utilitzat canons d'aigua per dissoldre els manifestants que s'havien concentrat al cèntric barri comercial de Causeway Bay.

Els manifestants han estès les seves protestes al llarg de diverses de les principals artèries de l'excolònia i n'han bloquejat algunes amb tanques i altres materials. Almenys quatre persones han estat detingudes durant els enfrontaments i també es s'han produït nombrosos registres.

La pròpia policia ha emès un comunicat en el qual confirmava que havia fet servir la "força mínima necessària, inclosos gasos lacrimògens", ja que els manifestants els van llançar paraigües i ampolles d'aigua. També han utilitzat un vehicle blindat i un canó d'aigua manejats per membres de l'esquadró tàctic especial de la policia.

Els convocants denuncien que la legislació proposada pel govern xinès representa una amenaça a les llibertats civils i significa la fi de el principi d'"un país, dos sistemes", a més d'atemptar contra l'autonomia que manté la ciutat de Hong Kong. Aquesta legislació prohibirà "qualsevol acte de traïció, secessió, sedició, subversió" contra el govern central, a més del "robatori de secrets d'estat i l'organització d'activitats a Hong Kong per part d'organitzacions polítiques estrangeres".

L'anomenada llei de seguretat nacional es debat actualment a l'Assemblea Nacional Popular xinesa (ANP) i serà aprovada abans de la seva conclusió dijous que ve.