Hamàs ha llançat míssils de llarga distància contra Jerusalem, just quan se celebrava una sessió al Parlament d'Israel, la Knesset, amb presència del primer ministre, Benjamin Netanyahu. Segons ha informat la premsa local, el so de les explosions i les sirenes que alerten d'un atac han obligat els diputats a interrompre la sessió per anar als refugis antiaeris. Després de 40 minuts s'ha pogut reprendre la sessió, i no s'han registrat ferits ni morts amb l'atac, ja que només un coet ha caigut en una zona oberta del nord de la ciutat. 

🔴 Guerra entre Israel i Hamàs a Gaza, DIRECTE | Última hora del conflicte amb Palestina
 

Segons ha informat l'exèrcit israelià, les sirenes també s'han sentit a Tel-Aviv i a la regió central d'Israel. Els serveis d'emergència israelians, Maguen David Adom (MDA), han informat que una dona de 54 anys ha patit ferides de metralla a les extremitats a la zona de Holon, als afores de Tel-Aviv, i ha estat traslladada a l'hospital. Les brigades Al-Qasam, l'ala militar de Hamàs, han reivindicat els atacs.

Netanyahu compara Hamàs amb el règim nazi

Abans que s'interrompés la sessió a la Knesset, Netanyahu ha fet una intervenció en la qual ha reiterat, un cop més, que l'objectiu és vèncer Hamàs, a qui ha comparat amb el règim de l'Alemanya nazi. "És una guerra entre les forces de la llum i les de la foscor, entre la humanitat i l'animalisme", ha afirmat, segons recull The Times of Israel. El primer ministre israelià també ha assegurat que el conflicte actual només és una continuació de la guerra àrab-israeliana de 1948, posterior a la independència d'Israel. "Malgrat que hagin passat 75 anys, la guerra d'independència no s'ha acabat", ha reblat.

El líder de l'oposició, Yair Lapid, ha mostrat suport a l'estratègia del govern israelià i ha instat a continuar endavant amb l'ofensiva contra Hamàs, encara que no agradi a la comunitat internacional. "Si al món no li agrada, que no li agradi. No són els infants del món els que van ser assassinats, van ser els nostres", ha etzibat. En aquest sentit, Lapid, que no forma part del govern d'emergència de Netanyahu, ha assegurat que li donarà suport des de fora. 

Lapid també ha plantejat la necessitat de guanyar la guerra i tallar de soca-rel Hamàs per tal que els ciutadans d'Israel recuperin la confiança en els representants públics que van perdre el passat 7 d'octubre després de la massacre de Hamàs. "El nostre objectiu no és acabar la guerra i tornar a la situació d'abans, el nostre objectiu és guanyar la guerra i ser millors del que érem". 

En els vídeos, el moment en què els diputats abandonen el Parlament, i el so de les explosions a prop de Jerusalem: