El govern francès ha elevat al màxim el nivell d'alerta terrorista aquest diumenge, en resposta a l'atemptat perpetrat per Estat Islàmic el divendres en una sala de concerts als afores de Moscou, en el qual van morir més de 130 persones. "Davant la reivindicació de la responsabilitat per part d'Estat Islàmic de l'atemptat i les amenaces que pesen sobre el nostre país, hem decidit elevar el nivell de Vigipirate al nivell més alt: emergència d'atemptat", ha publicat el primer ministre francès, Gabriel Attal, a través de les xarxes socials.

La decisió s'ha pres després d'una reunió del Consell de Seguretat francès presidit pel cap de l'Estat, Emmanuel Macron, i celebrat aquesta tarda al Palau de l'Elisi. La trobada s'ha fet per abordar "l'atemptat de Moscou i les seves conseqüències", segons ha informat el primer ministre francès.

Dia de dol oficial a Rússia per l'atemptat

A Rússia, aquest diumenge ha començat el dia de dol oficial pels morts en aquest atac terrorista, que també ha deixat més d'un centenar de ferits, molts dels quals encara continuen hospitalitzats. Mentre totes les institucions del país i les seves missions diplomàtiques a l'estranger han abaixat banderes a mitja asta, els ciutadans de Moscou continuen dipositant flors als voltants del centre d'esdeveniments on va tenir lloc l'atemptat. Les autoritats han acordonat la zona, per on encara patrullen grups canins i membres de la Guàrdia Nacional russa. Alhora, els serveis de rescat continuen netejant enderrocs de l'edifici, destruït per l'incendi que van causar els assaltants.

En un missatge publicat a la seva pàgina web, els propietaris del pavelló i la sala de concerts han mostrat la seva intenció de reconstruir el lloc. "La companyia russa Crocus International, propietària de la sala de concerts Crocus City Hall, expressa el seu més sentit condol per l'atac terrorista. Mai no oblidarem aquells que van ser víctimes dels terroristes. El que va ser destruït per les seves brutes mans, serà restaurat", afirma l'escrit. Malgrat aquesta afirmació, el president del grup propietari, Agaz Agalarov, ha puntualitzat que recuperaran l'espai només si la valoració dels experts ho permet. "Cal avaluar l'abast dels danys i la possibilitat de reconstrucció. Hi ha parts que han aguantat el terrible incendi que hi ha hagut, però cal que un equip d'experts analitzi la situació", ha assegurat.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!