El fiscal general de l'Aràbia Saudita, Saud al Moyeb, ha anunciat avui que ha demanat la pena de mort per a cinc persones acusades de l'assassinat al consolat saudita de Turquia del periodista Jamal Khashoggi i que ha presentat càrrecs contra uns altres sis, a més d'assegurar que el príncep hereu, Mohamed bin Salman, no estava al corrent del crim.

El fiscal ha acusat al subdirector dels serveis secrets del regne, Ahmad Asiry, d'organitzar l'operació, que tenia per objectiu "retornar" Khashoggi a l'Aràbia Saudita, i ha assegurat que l'ordre de l'assassinat va partir del cap de la delegació enviada a Turquia, el nom de la qual no ha citat.

Al Moyeb ha dit, en una roda de premsa, que el príncep es va assabentar del cas a través dels "informes falsos" que li van presentar els agents responsables de l'operació i "pels mitjans de comunicació".

L'operació va ser organitzada amb informacions facilitades per un "exconsultor", que va acusar a Khashoggi de mantenir "relacions amb organitzacions estrangeres enemigues del regne", ha afegit el fiscal. La Fiscalia ha presentat càrrecs contra onze sospitosos de participar en l'operació i ha demanat la pena capital per a cinc d'ells, que van confessar haver participat en l'assassinat.

El fiscal general ha ratificat la teoria que ja va expressar fa unes setmanes, en explicar que es va produir una "baralla" entre els agents i Khashoggi al consolat, i aleshores, els sospitosos el van subjectar i li van injectar una "dosi gran d'un somnífer", la qual cosa va produir la seva mort.

"Després d'assassinar-lo, el cos va ser tallat a trossos pels assassins i portat fora del consolat", ha dit el fiscal general. Un dels còmplices va lliurar el cos del periodista a un "col·laborador turc", que es va desfer de les restes posteriorment.