Un home va resultar ferit aquest dilluns després de ser apunyalat davant d'una mesquita de la localitat britànica de Manchester, en uns fets que la Policia està tractant com un crim d'odi.

La víctima, identificada com Nasser Kurdi, estava arribant al centre islàmic Altrincham per a les pregàries de la tarda quan ha estat apunyalat al coll per l'esquena, segons ha informat el diari britànic 'The Guardian'. Un amic de Kurdi, qui és a més cirurgià, l'ha descrit com una persona "molt amable i estimada per la comunitat, tant per als musulmans com per als no musulmans". "Ha necessitat rebre punts i passarà la nit a l'hospital. És increïblement afortunat. Aquest incident ens ha afectat", ha afegit.

El secretari general del Consell Musulmà del Regne Unit, Harun Khan, ho ha condemnat, i ha afirmat que "les seves pregàries estan amb la víctima, la seva família i la comunitat local", tal com ha recollit el diari local 'Manchester Evening News'. La mesquita central de Manchester ha manifestat a través de la seva pàgina a la xarxa social Facebook que Kurdi treballa a l'hospital de Wythenshawe, i ha afegit que de vegades encapçalava les pregàries dels divendres.

Per la seva banda, la Policia ha confirmat la detenció de dues persones, de 32 i 54 anys d'edat. "Si bé estem encara recopilant totes les proves, podem estar segurs que no hi ha lloc per als crims d'odi als nostres carrers", ha recalcat un portaveu de la Policia local.