El fèretre de la reina Elisabet II d'Anglaterra ja està al palau de Buckingham de Londres. Les despulles de la reina arribaven aquest dimarts a la nit a la capital des d'Edimburg, acompanyada per la seva filla Ana, i es van traslladar al palau de Buckingham, la seva residència oficial, on va ser rebuda per la seva família i on ha passat la nit. La capella ardent de la reina Elisabet II quedarà instal·lada aquest dimecres al palau de Westminster, on s'espera que centenars de milers de persones s'acostin per presentar els seus respectes a la que ha estat la seva reina durant set dècades.

A partir de les 14:22 hores (hora local) d'aquest dimecres, una processó fúnebre portarà el fèretre de la monarca en una carrossa de la Tropa Real d'Artilleria a cavall del rei des del palau de Buckingham fins a l'Abadia de Westminster. La comitiva farà un recorregut que passarà per Queen's Gardens, The Mall, Horse Guards i Horse Guards Arch, Whitehall, Parliament Street, Parliament Square i New Palace Yard.  Després d'arribar al Palau de Westminster, l'arquebisbe de Canterbury realitzarà un servei juntament amb el reverend David Hoyle, degà de Westminster, i pel rei Carles III i altres membres de la família reial.

Segons ha informat Sky News, durant aquesta desfilada fúnebre no volarà cap avió per la ciutat de Londres. L'aeroport de Heathrow modificarà les seves operacions per assegurar-se que tot estigui tranquil i "en silenci" mentre es fa el trasllat fins a Westminster.  Així doncs, el fèretre quedarà instal·lat en el palau de Westminster aproximadament a les 15:00 hores (hora local) i estarà custodiat els pròxims quatre dies per soldats d'unitats assignades per la Casa Reial durant el dia i la nit. 

❓ Quan serà i on veure el funeral de la reina Elisabet II d'Anglaterra

Capella ardent d'Elisabet II oberta al públic 

A partir de les 17:00 hores d'aquest dimecres, la capella ardent estarà oberta al públic fins a les 6:30 hores del pròxim dilluns 19 de setembre, dia del funeral de la reina Elisabet. Les autoritats angleses esperen que sigui visitada per fins a 400.000 persones, i s'ha advertit a la població que decideixi acostar-se que hauran de fer llargues cues per poder presentar els seus respectes a la monarca. La ministra de cultura del Regne Unit, Michelle Donelan, ha afirmat que s'esperen cues "de fins a 30 hores" per a veure la capella ardent d'Elisabet II, morta la setmana passada als 96 anys. Així, ha ressaltat que el govern espera "cues extremadament llargues, que podrien ser de fins 30 hores", abans d'agregar que "milers" de persones acudiran al lloc. "No seran 30 hores per a tots", ha matisat, si bé ha demanat als que acudeixin que estiguin "totalment preparats".

Donelan ha remarcat que les autoritats estan fent el possible perquè la gent estigui "el més còmoda possible", tot i que ha defensat la necessitat de ser "oberts" amb la població perquè "adoptin decisions informades", segons ha recollit la cadena de televisió britànica BBC. Així doncs, ha detallat que algunes institucions, entre elles el Tate Modern i el Shakespeare's Globe, "encendran els seus edificis amb imatges de la reina", mentre que les cafeteries i els bars oferiran beguda i accés a les seves instal·lacions. A més, s'han instal·lat 500 lavabos mòbils al llarg de la ruta. 

Funeral d'Elisabet II

El funeral d'Estat de la reina Elisabet II serà el pròxim dilluns 19 de setembre a les 12:00 del migdia (a les 11:00 al Regne Unit) a l'Abadia de Westminster, un acte al qual s'espera que assisteixin membres de les cases reials de tot el món, entre ells Felip VI i Letizia, així com Joan Carles I i Sofia. I també presidents i caps d'Estat com l'estatunidenc Joe Biden, el francès Emmanuel Macron o el turc Recep Tayyip Erdogan. Per altra banda, Rússia, Bielorússia, Birmània i Corea del Nord no assistiran al funeral de la reina. Després de la invasió d'Ucraïna pel Kremlin, ni Bielorússia ni Rússia estaran convidades, i ara es troben entre les poques nacions excloses de l'esdeveniment. Birmània, excolònia britànica, i Corea del Nord, mantingudes durant molt de temps al marge, també van ser ignorades pels organitzadors, ha confirmat aquesta font, que ha demanat l'anonimat.

Elisabet II serà enterrada a la capella de St. George del castell de Windsor, al costat del seu espòs, el príncep Felip, Duc d'Edimburg.