La Reserva Federal (Fed) dels Estats Units ha rebaixat avui els tipus d'interès un quart de punt, fins el rang d'entre 2% i 2,25 %, en resposta a la debilitat econòmica global i la inflació "apagada" al país. Es tracta de la primera retallada del preu dels diners als EUA en més d'una dècada.

El banc central va justificar la seva decisió per "les pressions inflacionàries apagades" i les "implicacions dels esdeveniments globals". La Fed va assenyalar que l'activitat econòmica continuava sent sòlida als EUA, però va reconèixer la incertesa sobre les tensions comercials i la debilitat global.

Les dades macroeconòmiques més recents apunten a una desacceleració als EUA, així com a Europa i la Xina. L'economia nord-americana es va alentir en el segon trimestre, segons el primer càlcul oficial, a un ritme anual del 2,1% davant el 3,1% registrat prèviament en el començament de l'any. La inflació interanual va baixar dues dècimes al juny, a l'1,6 %, amb el que es manté de manera persistent per sota de la meta anual del 2 % de la Fed.

El president nord-americà, Donald Trump, ha criticat severament el banc central i instat que rebaixi els tipus d'interès en els últims mesos. "La UE i la Xina baixaran encara més els seus tipus d'interès i posaran més diners en els seus sistemes facilitant molt més als seus fabricants la venda dels seus productes", va dir el mandatari aquest dimarts. "Mentrestant -va agregar- , i amb escassa inflació, la nostra Fed no fa res, i probablement farà poc en comparació".