Èxode de russos arran de la mobilització militar. Els camins que porten fora de Rússia romanen col·lapsats una jornada més després que el president rus, Vladímir Putin, decretés una mobilització militar parcial per a la guerra a Ucraïna la setmana passada. Les autoritats frontereres dels països veïns, així com els mitjans locals, han informat de les llargues cues de vehicles que s'han anat acumulant en els punts de pas. Finlàndia, l'estat que comparteix la frontera més llarga amb Rússia, ha registrat un augment del trànsit de fins a un 88% en alguns punts. Després d'uns dies de confusió arran de l'anunci de la mesura, fins i tot el govern de Moscou ha admès la congestió del trànsit i es planteja ara prohibir la sortida d'homes en edat militar, informa Efe.

Cues per fugir de Rússia

La darrera setmana es van esgotar els bitllets d'avió a països veïns de Rússia als quals els russos poden entrar sense visats, i també es van formar cues a les fronteres amb el Kazakhstan, el pas fronterer de Geòrgia, Finlàndia i Mongòlia, coincidint amb el començament de la mobilització parcial. El mandatari mongol ha asseverat el to amb el règim de Putin, i ha condemnat fortament la invasió d'Ucraïna. Per la seva banda, el govern de Hèlsinki ja ha anunciat que endurirà els requisits d'entrada al país per a ciutadans russos, i aviat ja no podran entrar a Finlàndia amb el visat de turista que els atorga l'espai Schengen.

Moscou es planteja restringir les sortides 

L'èxode de ciutadans arran de l'anunci de la mesura ha portat Moscou a plantejar-se restringir les sortides del país. Aquest dilluns, la premsa local informa que el govern de Putin estudia prohibir l'eixida d'homes d'edat militar